Mõelge nüüd kogu seda ebauskumuste võrgustikku meie üha seotumas maailmakülas. Kas te suudate  endale ette kujutada kõiki nende potentsiaalseid kombinatsioone ja võimalikke nüansse? Kuidas nad näiteks kinnisvaraäri mõjutavad? Vaevalt see juhus on, et numeroloogiateenuseid ingliskeelsetes riikides, eriti USAs, aina juurde tekib. 

Alates tänasest ammutatakse numeroloogilist inspiratsiooni peamiseslt neljast allikast:
  •  hiina traditstioonis on  kõige soositum number 8, sest seda tähistava foneemi teine tähendus on „õitseng“. Seevastu numbrit 4 üritatakse vältida, sest selle hääldus sarnaneb sõnaga „surm“;
  •  juutide ebausu järgi on olulisim number 18. See on numbriline vaste sõnale „chai“ ehk „elu“;
  •  hindudest saavad paljud käitumisjuhiseid Vastu Shastrast: enne korteri üürimist või ostmist käivad nad Veda astroloogi jutul, uurimaks, millised numbrid on nende suhtes sõbralikud, millised pigem vaenulikud;
  •  peale Uues Testamendis mainitud metslase numbri 666 üritavad Lääne inimesed sageli vältida ka numbrit 13, mis on viinud selleni, et on hooneid, kus kohe pärast 12. korrust tuleb 14. korrus.
Nagu näha, on numeroloogilist ebausku meie ümber küllaga. Veel üks tõend: inimesi saab edukalt midagi ostmast hoida ka 9/11 terroristide rünnakust alates kurikuulsust kogunud numbrikombinatsioonile 911 viidates.

Numeroloogia on tõusulainel igal pool maailmas. Hoogu annavad sellele ka  kõikvõimalikud müsteeriumiraamatud, nagu „Da Vinci kood“, ja „kõik ühes“  eneseabigurud. Teades, kui oluline on Eesti jaoks kinnisvara, milline on Eesti diasporaa ja Ameerika laialdane mõju, poleks ma üllatunud, kui varsti hakkaksid Tallinna ja Tartu maaklerid oma klientide mainima, et
  •  numbriga 24 majas 2. korrusel asuv korter annab ostjale tingimata tugeva iseseisvustunde;
  •  arvude 2, 4 ja  6 kombinatsioon tähistab jaanipäeva ja see teeb kliendi elu palju säravamaks;
  •  101 annab võimupositsiooni, sest eks vasta see ju parlamendiliikmete arvule;
  •  koht, mis on seotud Suure Munamäe kõrgusega 318, viib kliendi kiiresti tippu.
Ah jaa, ärgem muidugi unustagem sünnipäevanumbristiku labast ekspluateerimist. Eriti tunduvad horoskoobist vaimustunud olevat Eesti naised. Aga ka mitte ainult nemad: inimesed usuvad rohkem, kui võiks uskuda. Kujutate te ette laulva revolutsiooni numbri 1991 võimalike kombinatsioonide mõju? Liiati on see täiuslik palindroom, ilusamgi kui 1001 (ööd?).
Selliseid stsenaariume Eesti-suguses ateistlik-paganlik-skeptitsistlikus riigis ette kujutada on päris lõbus. Omamoodi vabastiilis stimulatsioon. Tuleb meeles pidada, et new–age-feng-shui-tüüpi teemadel on menu. Igal pool.
 
Ja samal ajal õpivad maaklerid usinalt numeroloogilisi kaarte kasutama.

* João Lopes Marques on romaani "Mees, kes tahtis olla Lindbergh“ autor