Tallinna vanalinnas Pikal tänaval asuvasse legendaarsesse pubisse Hella Hunti sisenedes käib suurel ekraanil parasjagu kibe võistlus Portugali ja Elevandiruuranniku meeskondade vahel. Inimeste pilgud on ekraanile naelutatud. Otseülekandeid Lõuna-Aafrika Vabariigist jälgivad maailmas miljonid inimesed. Sa kas armastad või vihkad jalgpalli, sellest ei saa praegu üle ega ümber.

Pubis einestav ja mängu jälgiv 21- aastane Sofie on tõeline jalkafänn. „Olen siiani näinud kõiki mänge,“ ütleb mulle Sofie, kes jälgib jalgpallis toimuvat aastaringselt. Oma poissõbraga on tal lihtne. Pärast tööd joovad nad koos õlut ja - üllatus, üllatus - vaatavad jalgpalli. Oma ühise vaba aja veetmise suhtes ei pea kumbki neist kompromisse tegema, sest jalgpall köidab neid mõlemaid ühtviisi palju.

"Hullemat fänni nagu Sofie pole olemas!" kommenteerib samas lauas istuv sõbranna Mariliis.

Tüdrukud naeravad. Jalgpall pole kindlasti mitte ainult meeste pärusmaa. Mariliis ise jääb siiski jalgpalli suhtes täiesti külmaks.

Lauas istuval kolmandal sõbrannal Liinal oma peikaga nii lihtne pole: Liina ise jalgpalli vabatahtlikult ei jälgi, aga tema noormees on jällegi suur jalkahuviline. Samas ei ole Liina jalgpalli vastu, ta vaatab mänge ka koos oma poissõbraga, ent eelistab siiski mängude ajal hoopis sõbrannadega välja minna või endale aega pühendada.

Liina lemmikmeeskondadeks on Hispaani, Itaalia ja Portugal. „Ma olen võitjate poolt!“ naerab Liina ja tunnistab, et oma lemmikmängijaid hindab ta ka välimuse põhjal. "Ta mängib maailmatasemel ja näeb välja nagu mu lemmiknäitleja..."

Elu jalkafänniga ei pruugi olla lihtne. Võistlused Lõuna-Aafrika Vabariigis toimuvad tervelt kuu aega 11. juunist kuni 11. juulini.  Naistemaailm jagab nippe, kuidas jalgpallihullust elukaaslasega maailmameistrivõistlused üle elada:

1. Võta võimalus planeerida mängude ajaks tegevusi, mida oled ammu tahtnud ilma temata teha: loe raamatut, mine sõpradega kinno või luba endale lõõgastav massaž
2. Vaata temaga siiski mänge ja tee sellest ajast ühine kvaliteetaeg. Näiteks vali välja oma lemmikmängija ja hakka talle kaasa elama. Jalgpall võib muutuda tõeliselt põnevaks!
3. Varu külmkappi piisavalt süüa, sest tõenäoliselt veedate te kodus rohkem aega
4. Võid oma partnerit alati rõõmustada, kandes särki tema lemmikmeeskonna logoga
5. Võta endale puhkus ja põgene! Soovitatavasti sinna, kus jalgpallist kõige vähem räägitakse. Ja see ei ole Lõuna-Aafrika!
6. Muretse koju teine televiisor ja tee ülekannete ajal oma lemmikfilmide maraton