Siit siginevadki vastuolud, sest Triinule nimelt meeldib ennast naiselikuna tunda. Miks peaks ta alati susskingi ja madalaid rihmikuid ja kontsata nahksaapaid kandma? Pealegi pole ta sääred just kõige siredamad. Tema suurim unistus on osta endale paar Manolo Blahnikuid, muidugi kõige kallimaid, mis poes saada on, kui vähegi võimalik. Kingad on tema fetiš.

 Aga Triin teab väga hästi, et Priit poleks sellega eales nõus. Tema abikaasa on liiga väärikas mees, et lasta oma naisel endale ülalt alla vaadata. Triin on talle juba mõni aeg nagu muuseas kollastest ajakirjadest pilte näidanud, kus Carla Bruni uhkelt, selg sirgu, oma très (pr. k ´väga`- tlk) enesekindla abikaasa Nicolas Sarkozy kõrval seisab. Ta lootis, et Priidu tavaline megalomaania ehk stimuleerivaks Napoleoni sündroomiks kaldub.

 Aga ei. Priit on IT-mees, praktilise mõtlemisega, kahe jalaga maa peal, teda poliitika ei huvita. Triin peaks tooma talle pildi Tom Cruise`ist Nicole Kidmani kõrval. Või näitama talle Sylvester Stallone´i kuulsuse tippaegadel veel oma taanlannast eksnaise Birgitt Nielseni kõrval poseerimas.

Arusaadavatel põhjustel see häirib Triinu ja tema frustratsioon aina kasvab. „Ma ei saa aru, miks Priit selles asjas nii jubedalt jäärapäine on. Ma pean leseks jääma või lahutama, et endale Manolod osta või?“ kurtis ta eelmisel nädalal sosinal Gerlile, võtmata arvesse mehe psüühika põhiolemust. 

Luba mul sulle midagi seletada, kallis Triin: suurus ei ole enamikel juhtudel oluline, aga pikkus on teine asi. See läheb mehelikule mehele palju rohkem korda. Ja ära kunagi unusta, et sinu Priidu puhul on tegu alfaversiooniga...

 Aga hea uudis on see, et küllap see ajaga muutub. Vean kihla, et kümne aasta pärast toob Priit sulle need Manolo Blanhnikud ise kingiks – ja arvatavasti paari Caballi stilettosid ka -, mis sulle eelmisel aastal Roomas nii väga meeldisid. Küllap ühel päeval jõuab talle lõpuks kohale, kui väga tal on vedanud, et sa pole sedatüüpi naine, kes talle seda ta suurimat kompleksi nina alla oleks hõõrunud. Kui mitu korda oled sa kellelegi ta kingade lisataldu maininud? Või oled sa kordagi Gerli ja Sirlega tema diskreetseid neljasentimeetriseid kontsi kommenteerinud?

Ahjaa, ja ära pane tähele, kui Gerli ka vahel õhkab: „Nii hea on ennast suure mehe kaissu kerra tõmmata“. Imesid ei ole, aga lootust küll: meeste arusaam sobivusest on meie postmodernsel ajastul muutumas. Mehed kasutavad nüüd juba ju isegi kalleid kortsudevastaseid kreeme ja muud taolistki... Igasugune täiusliku paari kuvandi ülistamine on tänapäeval sama naeruväärne kui rääkida, et homoseksuaalsus on psüühikahäire.

 Ühesõnaga, ma loodan, et soojendusest piisab ja on paras aeg teile oma fetiš avaldada: teie kolumnist nimelt tunneb erilist poolehoidu temast pügala võrra pikemate naiste vastu... Aga kriteeriumiks on, et nad on temast pikemad ainult kontsadel...

 
*João Lopes Marques on raamatu "Minu Ilus Eksiil Eestis" autor