Jenna Fischer on „täpselt nagu kõik teised töötavad emad“

Näitlejanna Jenna Fischeri karakter telesarjas The Office, Pam Beesly Halpert on naine, kellega on väga lihtne samastuda – töötav ema. Kuidas Jenna aga rambivalgusest eemal töötava ema rolliga toime tuleb? „See on lausa naljakas, et levinud arvamuse kohaselt on igal vähegi kuulsal naisel isiklik autojuht, kokk, personaaltreener ja lapsehoidja,“ sõnas näitlejanna ajakirjale People ajal mil tema poeg Weston Lee olid vaid kümne kuu vanune. Ta täpsustas: „Mul ei ole midagi sellist. Täpselt nagu iga teine tööl käiv ema, püüan hakkama saada ja välja mõelda, kuidas töö- ja eralu tasakaalus hoida.“

Fischer lisas, et inimesed on tihtipeale küünilised ja eeldavad, et tema karjäär võimaldab tal saada lisaabi. Jah, tal on selleks küll rahalised võimalused olemas, kuid sellegipoolest soovib naine enda sõnul iseseisvalt hakkama saada ja soovib, et inimesed teaksid seda tema kohta. Loomulikult, isegi kui ta otsustaks lapsehoidja palgata, oleks see tema õigus. Sellegipoolest on julgustav näha naist, kes püüab iseseisvalt lapsevanemate maailmas hakkama saada.

Ashton Kutcher ja „maailma parim ema“ Mila Kunis


Pärast seda kui näitlejate paar Ashton Kutcher ja Mila Kunis said oma esimese lapse, tütar Wyatti, arutas Kutcher lapsevanema elu jutusaates The Ellen Show. „Teil pole ühtki lapsehoidjat? Lapse eest hoolitsetegi vaid sina ja Mila?“ küsis Ellen Degeneres. „Jah, olemegi vaid meie kaks,“ vastas mees, kutsudes esile publiku aplausi ja „vau“-reaktsiooni Elleni enda poolt.

Kutcher selgitas, et tema ja Mila tahtsid väga oma tütart täielikult tundma õppida ja otsustasid kohe, et lapsehoidjat nemad ei palka. „Soovime lapsega luua tugeva emotsionaalse sideme. Arvan, et ainus viis seda saavutada on tema jaoks igal ajahetkel olemas olla,“ tunnistas ta.

Mees kiitis oma abikaasat ka selle eest, et ta sai suurepäraselt lapse eest hoolitsemisega hakkama ajal mil Ashton ise iga päev tööl oli. Ta ütles, et Mila on „maailma parim ema.“ Pärast seda intervjuud on näitlejad saanud ka teise lapse, poeg Dimitri.

Celine Dion ei saanud lapsi selleks, et „nende eest mitte hoolitseda“

Celine Dion

Kui lauljanna Celine Dion sai kaksikud pojad Nelsoni ja Eddy, oli tema kindlaks sooviks kasvatada neid ilma igasuguse professionaalse abita. Intervjuus Prantsusmaa ajakirjale Gala selgitas ta: „Ma ei saanud lapsi selleks, et nende eest mitte hoolitseda ja mitte anda neile endast 200-300 %.“ Lauljanna sõnul oli ta tõsiselt õnnelik nii lapsi rinnaga toites kui nende mähkmeid vahetades, vaatamata suurele väsimusele.

Kuidas sai ta hakkama imikutest kaksikute ja ka sel ajal 9-aastase poja Rene-Charlesi eest hoolitsemisega? „Elan üks päev korraga. See ongi minu saladus,“ sõnas ta intervjuus. Kuigi Dion on olnud otsekoheselt lapsehoidjate palkamise vastu, on ta siiski tunnistanud, et aeg-ajalt vajab abi oma ema Thereselt ja õelt Lindalt. Seda vähemalt selles, mis puudutas kodu korras hoidmist, toidu ostmist ja valmistamist. Jah, lapse kasvatamiseks on tõesti vaja kogu küla abi nagu öeldakse.

Ryan Reynoldsil ja Blake Livelyl ei ole „mingisugust probleemi mähkmete vahetamisega“

Raske on ette kujutada Ryan Reynoldsit ja Blake Livelyt ilma ööpäevaringse lisaabita – mõlema karjäärid on hetked täies hoos. Sellegipoolest hoolitsevad nende kahe tütre eest vaid vanemad ise. Ajakirjale GQ antud intervjuus sõnas Reynolds järgnevat: „Mul pole mingit probleemi ärgata öösel viis korda üles, et mähkmeid vahetada. Ükskõik, kui kurnatud sa ka poleks, mul on pidevalt näos rumalalt õnnelik naeratus,“ sõnas ta, selgitades: „Kindlasti ei ole selle põhjuseks lapsehoidja ega mõni muu abiline.“

Vaatamata sellele, et Reynolds ja Lively on teinud otsuse jääda lastega koju, ei ole ka nemad jäänud puutumata õelatest netikommentaatoritest. Kui Blake kustutas (tänaseks kustutatud) foto Ryanist ja nende tütrest Jamesist, hakati Instagrami fotot koheselt kritiseerima, kuna väidetavalt ei hoidnud mees oma tütart korrektselt. Kuigi Ryan soovib, et need kommenteerijad võiksid lihtsalt vait jääda, otsustas ta siiski oma vastuses rahulikuks jääda: „Maailmas pole vist ühtki kogukonda, mis oleks niivõrd intensiivne kui emade-laste veebis olev kogukond,“ sõnas ta ajakirjale GQ.

Matthew McConaughey'l ja Camila Alvesil ei ole „palju erinevaid lapsehoidjaid“

21st Annual Screen Actors Guild Awards - Arrivals

Vaid kolm kuud pärast seda kui Matthew McConaughey'l ja Camila Alvesil sündis kolmas laps Livingston, naases Alves oma igapäevase modellitöö juurde. „Raske on sellise tempoga tööle tagasi minna niivõrd vara, kuna sinu aju ei ole veel selleks valmis. Sul on täielik beebi-aju,“ naljatas naine ajakirjale People. Vaatamata sellele ei soovinud Matthew ja Camila palgata lapsehoidjat.

Naine rääkis eraelu ja töö tasakaalustamisest ajakirjale Today's Parent: „Ma ei tea ise ka, kuidas seda veel teha. See on väga katsumusterohke.“ Ta lisas, et laste eest aitab vahel hoolitseda ka tema ema. „Meil ei ole palju erinevaid lapsehoidjaid. Loomulikult pole lapsehoidjates mitte midagi halba, aga mulle meeldib kõigega ise tegeleda.“

Alves ja tema ema teevad lastele iga päev süüa, panevad nad kooliks valmist ning viivad ja toovad koolist. Naise sõnul on kogu asja tuumaks kahtlemata organiseerimine.

Marc Anthony ja Jennifer Lopez tegid vahetusi

Lopez and her husband Anthony attend the ceremony where producer Simon Fuller was honored with a star on the Walk of Fame in Hollywood

Kui Marc Anthony ja Jennifer Lopez said kaksikud Max Davidi ja Emma Maribeli, ei soovinud nad abijõude palgata. Selle asemel jagasid nad igapäevased vanemlikud kohustused teineteise vahel kui vahetused. Raadiointervjuus saatele The Billy Bush Show avaldas Anthony: „Jenniferi jaoks on ilmselge, et ma löön igapäevastes toimetustes kaasa.“ Seetõttu otsustas paar, et mees tegeleb lastega õhtul kella kümnest kuni hommikul kella kaheksani ning Jennifer tegeles nendega päevasel ajal.

Pärast paari lahkuminekut otsustas Lopez siiski lapsehoidja palgata. Tegemist oli meeslapsehoidjaga tema kuueaastastele kaksikutele. Sellegipoolest ei palganud naine lapsehoidjat traditsioonilistel, laste eest hoolitsemise, põhjustel. „Minu vaene poeg oli päevast päeva ümbritsetud vaid naistest,“ sõnas naine teleintervjuus Seth Myersile. Naine tundis, et on aeg, et ka meesterahvas tema pojaga tegeleks ja mehelikku eeskuju näitaks.

Jerry O'Connell ja Rebecca Romijn „ei oleks end meeslapsehoidjaga mugavalt tundnud“

Jerry O'Connell ja Rebecca Romijn on suurepärane tiim – eriti, kui asi puudutab nende laste Dolly Rebecca Rose'i ja Charlie Tamara Tulipi eest hoolitsemist. Intervjuus ajakirjale Redbook Magazine paljastas Romijn, kuidas asjad nende kodus toimivad. „Me oleme teineteise assistendid. Aitame üksteist igas asjas,“ ütles ta. „See, kellel on parasjagu rohkem aega, aitab teist. Laste vajaduste ja oma karjääri tasakaalustamine on just see, milles see paar imeliselt hakkama saab – ilma täiskohaga lapsehoidjata.

Iroonilisel kombel mängis Jerry O'Connell meeslapsehoidjat telesarjas Mistresses. Tõenäoliselt just selle veidi nilbe tegelaskuju tõttu ei oleks Jerry tundnud end meeslapsehoidjaga mugavalt. Intervjuus ajakirjale Us Weekly tunnistas ta: „Me ei oleks end meeslapsehoidjaga mugavalt tundnud. Vabandan, kui see on minust liiga kitsas mõtlemine.“ Sellele vaatamata pole paaril ühtki lapsehoidjat – ei mees- kui ka naissoost.

Mayim Bialik ei soovi „kelleltki teiselt abi“

Mayim Bialik ei arva, et tuntud inimesi peaks kuidagi eriliselt kiitma, kui nad otsustavad mitte kasutada lapsehoidja abi. Seda vähemalt mitte rohkem kui tavainimest, kes kasvatab lapsi ilma lisajõududeta. Veebiväljaandele Kveller kirjutatud artiklis paljastas ta, et tema puhul on tegemist kuulsusega, kes kasvatab lapsi ilma 24/7 lapsehoidjata, poole kohaga lapsehoidjata ja koduabiliseta.

Ta lisas: „Ma ei arva, et olen parem kui keegi teine kui olen teinud otsuse mitte palgata lapsehoidjat – olen ma siis kuulsus või mitte. Oleme abikaasaga teinud otsuse, mis on õige meie jaoks ja iga teine inimene saab samuti teha otsuse, mis just neile sobib.“ Ta soovib, et kui keegi kiidab teda otsuse pärast mitte palgata lapsehoidjat, siis peaks neid kiidusõnu jagama igale inimesele, kes sama otsuse teeb. Seda vaatamata sellele, kas neil on ka rahaliselt võimalik valida või mitte.

Sarnaselt enamikele vanematele ütles ka Bialik, et ta on alati tahtnud lapsi ise kasvatada. „Ma ei soovi abi mitte kelleltki teiselt kui oma abikaasalt, kes on minu poegadega kodus samal ajal kui mina tööl olen,“ sõnas näitlejanna.

Ryan Gosling ja „täielikult pühendunud“ Eva Mendes

CANADA: THE PLACE BEYOND THE PINES AT TIFF

Ryan Gosling ja Eva Mendes ei ole lihtsalt superpaar, nad on ka supervanemad. Pärast seda kui nende esimene tütar Esmeralda sündis, sõnas Mendes ajakirjale InStyle: „Ma olen täielikult pühendunud ema. Mul pole lapsehoidjat. Ükskõik kui väsinud ma ka poleks, ma teen kõike ise.“

Värske ema ja kosmeetikabrändi Estee Lauder vananemisvastase tootesarja reklaamnäona oli Eval kindlasti raske väsimust varjata. Kuhu mahutab ta oma ilurutiini? „Vahel jõuan oma ilurutiinini kell neli hommikul,“ sõnas ta intervjuus. „Ma ei ole enam see, kes oma igapäevast rutiini kontrollib. Seetõttu püüan maksimaalselt ära kasutada aega, mil lapsed magavad.“

Mendes on pidanud ka auhinnagaladelt puuduma, kuna peab olema lastega kodus. Kui Gosling võttis vastu oma hiljutise Kuldgloobuse parima meespeaosatäitja rolli eest La La Landis, tänas ta just oma naist, kes üritust teleekraani vahendusel vaatas.

Jennifer Love Hewittil ja Brian Hallisayl „pole mitte kunagi olnud lapsehoidjat“

Kui Jennifer Love Hewitti poeg Autumn James oli vaid 18 kuud vana, tunnistas naine ajakirjale People järgnevat: „Meil pole olnud ühtki abilist, ei öösel ega ka päeval. Meil on olnud väga huvitav periood kõike vaid abikaasaga kahekesi teha.“

Naise sõnul olid tema prioriteedid enne lapse saamist hoopis teistsugused. Ta ütleb, et mõistis pärast emaks saamist, kui palju ebaolulist meie eludes on. Tänaseks on tema jaosk kõige olulisem teadmine, et tema lastega on kõik hästi.

Kuigi laste kasvatamine ilma igasuguse abita ei ole lihtne, on Hewitt siiski õnnelik. Ta jagas hiljuti Instagrami vahendusel pilti, kui olid esimest rasedust vaid mõned kuud kandnud. Foto pealkiri oli järgnev: „Minu elus on igavesti parimad asjad abiellumine, laste saamine ja nende igapäevase kasvamise ja arenemise jälgimine.“

Brad Paisley ja Kimberly Williams-Paisley hoolitsevad lapse eest vahetustega

Pärast seda kui Brad Paisley ja Kimberly Williams-Paisley said oma esimese lapse William „Huck“ Huckeberry, võiks arvata, et töötav paar palkab lapsehoidja. Nii aga asjad ei läinud. Paisley selgitas ajakirjale People, et ta ei taha mitte kunagi kaotada sidet töölisklassi, igapäevaste inimestega. Sama mentaliteeti järgib ta ka lastekasvatuses. „Mind ei huvita, kui uhke ja võimukas sa oled: vaheta mähkmeid, mees!“ sõnas ta. Lapsehoidja palkamise asemel hoolitsevad lapse eest Brad ja Kimberly ise või paluvad vajadusel abi ühe või teise ema käest, et väikese Hucki eest hoolitseda.

Samas ei toimu nende peres lapse eest hoolitsemine üheaegselt. Paisley lisas, et nad teevad seda vahetustega. Kuigi paar on vahepeal saanud ka teise poja, Jasper Warreni, on nad jäänud lapsehoidja-vabaks.

Hilarie Burton ja Jeffrey Dean Morgan kasutavad lapsehoidjaid „ainult aeg-ajalt“

Kui Jeffrey Dean Morgan ja Hilarie Burton said poeg Augustus „Gus“ Morgani, oli nende kindlaks otsuseks teha ka paar ohverdust selle nimel, et mitte palgata lapsehoidjat.

„See on raske. Meil on kahekesi pidevalt käed tööd täis. Oleme sellega siiski ilma igasuguse lisaabita hakkama saanud,“ paljastas Morgan ajakirjale People. „Meil on ainult aeg-ajalt mõni lapsehoidja, kuid mitte kedagi sellist, kes meid täisajaga aitaks. Saame sellega ise hakkama.“

Hiljutisel Los Angeleses asetleidnud filmi „Breaking Dawn – Part 1“ esilinastusel naljatas näitleja: „See on vist meie teine kujuteldav täiskasvanute õhtu. Ma ütlen kujuteldav, sest pole kindel, kas kodus „Videviku“ vaatamine loeb.“

Reese Witherspoon ja Ryan Phillippe kasvatasid „kaks imelist väikest inimest“

Kuigi Reese Witherspoon ja Ryan Philippe ei ole enam abielus, on nad mõlemad jaganud vaid kiidusõnu selle kohta, kuidas üheskoos oma lapsi kasvatasid. „See oleks kindlasti palju raskem, kui me poleks ise absoluutselt kõike teinud ja oleksime lubanud vaid lapsehoidjatel meie eest kõik ära teha. Olen kindel, et nad oleksid praegu liiga ära hellitatud,“ sõnas Philippe hiljutises intervjuus. Lapsehoidja asemel hoolitsesid Reese ja Ryan oma laste eest vaid ise. „Me oleme kasvatanud kaks imelist väikest inimest. Olen meie üle nii uhke,“ lisas mees.

Philippe lisas väljaandele ka, et nende lapsed on väga heasüdamlikud ja kaastundlikud. Pole kahtlustki, et need kaks staari kasvatasid väga head inimesed. Lisaks on nad ka suurepärased näited inimestest, kes ka pärast lahutust toimivad lapsevanematena imeliselt.

Allikas: The List