"Ma tundsin nagu kõik asjad mu elus tapaks mind," kirjutab supermodell, kelle esimene paanikahoog oli 2003. aastal lennukireisil. "Alguses oli asi lennukites, siis liftides. Seejärel tulid tunnelid, hotellid, modellistuudiod ja autod. Nüüd oli see mu oma korter. Kõik muutus puuriks ning ma olin kui lõksus loom, kes ahmib õhku. Ma ei näinud väljapääsu ja ma ei suutnud kannatada enam ühtegi päeva nii tundes."

Gisele Bündchen ütleb, et siis hakkasid pihta tema mõtted surmast ja suremisest. "Idee võttis mu üle: võib-olla oleks lihtsam lihtsalt hüpata. See oleks läbi. Ma saan sellest olukorrast minema. Kui ma mõtlen tagasi sellele hetkele, olin 23-aastane tüdruk, tahan ma nutma puhkeda. Ma tahan talle öelda, et kõik saab lõpuks korda ning ta ei ole isegi alustanud oma elu elamist. Sel hetkel tundus ainuke vastus hüppamine."

Bündcheni lugu võib tunduda üllatav, arvestades veel tema reipat ja muretut olemust. Ja sama üllatus haaras meediat ka siis, kui tulid sel aastal uudised Kate Spade ja Anthony Bourdaini enda käe läbi lahkumisest. Ka modell Chrissy Teigen tunnistas, et kannatas sünnitusele järgnenud depressiooni all. "Meil on see ettekujutus, et kuulsate, ilusate ja jõukate inimesete elus pole midagi valesti," kommenteeris psühholoogia ekspert Shairi Turner, et see müüt tuleb lahti murda, siis muutub ka vaimse tervise raviga ümber käimine.

Bündchen ütleb oma memuaaris, et ta on paranenud. Selle eest annab ta au arstidega suhtlemisele, suitsetamisest loobumisele, alkoholi tarbimise vähendamisele ning kofeiini tarbimise vähendamisele. Praegu tegeleb naine jooga ja meditatsiooniga. Tema ja abikaasa Tom Brady viljelevad ka piinliku täpsusega tervislikku toitumise dieeti. Turneri sõnul ei aita sellised tegurid üksi vaimselt terveks saada, küll aga on tegemist pusletükkidega. "Asjad, mis toetavad paremat füüsilist tervist, viivad ka parema vaimse terviseni."

Allikas: Vogue.com