Hoiad käes ajakirja, mis teeb ajalugu! Esimest korda Eesti moodsa naisteajakirjanduse ajaloos on kaanepersoon meikimata ja retušeerimata. Mul on pagana hea meel, et me selle ära tegime! Tegelikult ei olnudki avantüüri raske ette võtta, sest kõigil, kellega ideed jagasin, lõid silmad kohe särama. Nii naistel kui ka meestel (eriti meestel!).

See ei ole mitte esimene sedamoodi revolutsiooniline kaas maailmas. Viimase paari aasta jooksul on sellist eksperimenti tehtud ka mujal. Näiteks Prantsuse Elle proovis meigivabadust aasta tagasi, eile kuulsin juhuslikult ühelt Poola kolleegilt nende vastavast katsest.

Kuid meie otsustasime minna kaugemale kui teised. Uurisime, kui suur osa Eesti naistest tunneb end kodunt meigita lahkudes ebamugavalt, ja küsitluse käigus tunnistas seda lausa 44% – pea pooled.* Mõtlemapanev number veenis meid teemat veelgi suuremalt ette võtma ja korraldama midagi täiesti enneolematut – meigivaba päeva.

Meigivaba päev, mille loosung kõlab “Olen ilus, loomulikult!”, leiab aset 14. aprillil ja aktsioonis kaasa löömiseks ei pea tegema muud kui olema meigist prii ja NAUTIMA seda. See ei ole meigivastane kampaania, sest a) jumestus on suurepärane isikliku stiili väljendamise vorm ja b) meigivahendid on tänapäeval nahasõbralikud, lausa kaitstes ja hooldades meie kesta.

Meigivaba päevaga tähistame hoopis ideed, et me ei vaevaks oma pead küsimusega, mida teised meist arvavad. Või mida dikteerib trend või milliseid standardeid seavad ilu- ja kehakultus. Me kõik oleme ilusad, otse loomulikult! Nii meigiga kui ka meigita.

Tuhat tänu Heidyle ja ka Eda-Inesele, Urvele, Birgitile, Mariale ja Helile meiega kaasa tulemast (vt ajakirjas lk 36 ja lk 42)! Suur aitäh ka meie toetajatele L’Oréal Paris’ile ja Aura veele – mõlemad brändid sobivad ideaalselt kaasa lööma. L’Oréal on alati hinnanud naise isikupära ja tõstnud meie teadlikkust nahahoolduses (niisuta, niisuta, niisuta!). Vesi on aga see, mis meid seespidiselt niisutab, ja kui joome seda piisavalt, oleme oma parimas vormis – terved, targad ja ilusad.

Legend ütleb, et Eesti naised on maailma ilusaimad. Teen ettepaneku seda kulunud ütlust täiendada nii: Eesti naised on kõige ilusamad JA enesekindlamad. Loomulikult!

Merle Liivak
Anne & Stiili peatoimetaja

14. aprillil toimub ajakirja Anne & Stiil korraldatav meigivaba päev “Olen ilus, loomulikult!”. Liitu aktsiooni fännilehega Facebookis www.facebook.com/olenilus