Kas tead, et ka puhkusereisil olles on võimalik vajalikud iluprotseduurid läbi viia, ilma et peaks kogu vannitoariiuli kohvrisse pakkima? Sega ise kokku tõhus ja looduslik kooriv mask käepärastest vahenditest. Just sellist meetodit kasutasid hiljutisel Bali-reisil Reet Härmat ja Õhtulehe loovjuht Anu Saagim, kes basseini ääres päevitadeski iluprotseduure nautisid.

Kohalik pruun suhkur on erakordselt aroomikas ja teistsuguse tekstuuriga, kui tavaline valge suhkur. Bali pruun palmisuhkur on kergelt karamellise maitsega ja töötlemata, tänu millele on sellel palju kasulikke omadusi: sisaldab C- ja erinevaid B-grupi vitamiine, kaaliumit, lämmastikku, tsinki, rauda, naatriumit ja magneesiumit. Suhkrutera on imeväike ja pehme, mis teeb selle ideaalseks abivahendiks naha koorimisel. Eestis võib seda leida loodustoodete poodidest.

Selleks, et muuta koorija veelgi tõhusamaks ning et seda oleks kergem nahale kanda, lisas Saagim sinna värsket kookosvett. Kookosvesi sisaldab rohkem 15 korda rohkem kaaliumit, kui spordijoogid. Veel leidub seal aminohappeid, vitamiine ja antioksüdante.

Hea koorimissegu saamiseks tuleb segada pruun suhkur ja kookosvesi vahemikus 2/1 , et moodustuks pasta ja sellega õrnalt ringjate liigutustega masseerida nägu.

Kui päevitus on värske, tuleb seda teha väga õrnalt, et mitte vigastada päikesehella nahka. Enne soojamaareisi, värskelt saabununa või juba nädal pärast puhkust võib seda julgemalt kasutada. Sama segu saab kasutada kehakoorijana, kuid siis on hea lisada ka kohvipaksu. Kohvipaks sisaldab niisutavaid õlisi ja toniseerivat kofeiini, mis aitab võidelda tselluliidiga, kiirendades vereringet ning väljutades organismist ladestunud üleliigset vett.

Troopiliste lõhnadega koorija valmistamiseks saad soetada vahendid ka kodumaisest kaubandusest: Kulau kookosvesi (Biomarket), King Island kookosvesi (Selver), Biona kookospalmisuhkur (Looduspere pood)'