Täidis:

  • 200 g toorjuustu
  • 2 dl vahukoort
  • 1 sl jahutatud kanget kohvi või espressot
  • 2 sl tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 200 g musti sõstraid

Vahusta toasooje munavalgeid, kuni tekivad pehmed tipud. Hakka edasi vahustades supilusikatäite kaupa suhkrut lisama. Jäta kahe supilusikatäie vahele u 30 sekundit vahustamisaega, et suhkur jõuaks lahustuda. Valmis munavalgesegu peaks olema läikiv, paks ja ühtlane ning püsima kindlalt kausis, isegi kui see tagurpidi kummutada. Lisa veel äädikas ja maisitärklis ning vahusta veel minutike, et kõik korralikult seguneks.
Määri 23 x 33 cm suurune madal küpsetusvorm kergelt õliga ja kata küpsetuspaberiga. Määri munavalgevaht ühtlaselt vormis laiali ja küpseta 165kraadises ahjus 20 minutit. Tõsta välja ja lase 5 minutit vormis jahtuda. Aseta lauale käterätik ja sellele leht küpsetuspaberit ning puista see üle tuhksuhkruga. Kummuta besee sinna peale ning koori ettevaatlikult maha põhjale kinnitunud küpsetuspaber. Lase u 20 minutit jahtuda.
Täidiseks vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkruga ning lisa kohv ja vanillsuhkur. Vahusta vahukoor ja sega tasakesi toorjuustusegu hulka. Laota kreem beseepõhjale, kata marjadega ning keera küpsetuspaberi abil rulli, jättes ühenduskoha rulli alla. Keera küpsetuspaber ja käterätik beseerulli ümber ning aseta rull vähemalt paariks-kolmeks tunniks külmkappi. Serveerimisel puista peale tuhksuhkrut ning kaunista sõstrakobarate ja mündilehtedega.

Antud mõõdus koogivormi puudumisel vormi munavalgemassist lihtsalt samas mõõdus (u 23 x 33cm) ristkülik standardse mõõduga madalal ahjuplaadil. Võid katta vahuga ka terve plaadi – rull jääb küll pisut õhem, kuid maitse on ikka hea.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2014. aasta augustinumbris.