Põhi:

  • 100 g kookosjahu
  • 100 g nisujahu (või speltajahu)
  • 170 g võid
  • 100 g rafineerimata roosuhkrut

Täidis:

  • 200 g martsipani
  • 1,5 dl 35% koort
  • 100 g kookoshelbeid
  • 5 õuna
  • sorts sidrunimahla
  • 1 sl suhkrut

Sulata või ja sega taina koostisosad, kuni saad puruse taina. Suru segu lahtikäiva põhjaga (u 15 x 40 cm) pirukavormi ning küpseta 180kraadises ahjus u 10 minutit, kuni tainas pisut värvi muudab.

Kuumuta potis koor ja sega sisse tükeldatud martsipan. Sega vaiksel kuumusel, kuni tekib ühtlane mass. Lisa sidrunimahl ja kookoshelbed ning vala soe segu eelküpsetatud pirukapõhjale. Poolita õunad ja eemalda südamik. Viiluta köögiviljakoorija abil õunapoolikud ja lao roosiõiekujuliselt kattele. Puista peale suhkur ja küpseta u 20 minutit, kuni õunad on küpsenud ning kook pealt kuldkollane. Raputa pirukale soovi korral ka tuhksuhkrut ja serveeri pisut jahtununa.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta septembrinumbris.