• 4 viilu külmsuitsulõhet
  • 1 dl kinoad
  • 2 dl kuuma vett
  • 2 muna
  • 1 avokaado
  • 2 peotäit salatisegu
  • peotäis rediseidusid
  • soola, sidrunimahla

Kaste:

  • 1 sl hakitud peterselli
  • sorts sidrunimahla
  • 4 sl külmpressitud oliiviõli
  • meresoola, musta pipart

Lisa kinoale vesi ja keeda 5 minutit. Kata pott kaanega, keera tuli kinni ning lase veel sama palju tõmmata. Lase keskmise suurusega potis vesi keema, lisa sool ja sorts sidrunimahla. Löö üks muna väikesesse kaussi. Keeruta supi­lusikaga potis olev kuum vesi keerisesse ja vala muna sinna sisse. Tee sama ka teise munaga. Keeda mune 3 minutit vedelama sisu saamiseks või 5 minutit, kui eelistad keskmiselt pehmeid munakollaseid.

Munade keemise ajal jaga taldrikutele salatisegu, idud, kinoa, lõheviilud ja viilutatud avokaado viljaliha. Lisa pošeeritud munad ja vala salatikomponentidele kergelt kokku segatud kaste. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri kohe.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta märtsinumbris.