• 300 g šokolaadi-toorjuustukreemi (Farmi)
  • 2 dl vahukoort
  • (soovi korral 1–2 tl tuhksuhkrut)
  • 4 dl vedelamat pohlamoosi
  • 200 g tahkemat rukkileiba
  • 40 g võid
  • 2 sl suhkrut
  • 1tl jahvatatud kardemoni
  • tumedat šokolaadi
  • (peotäis külmutatud pohli)

Riivi leib, millelt on koorik eemaldatud. Sulata pannil või ja pruunista leib, lisa suhkur ja kardemon ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Jahuta.

Vahusta toatemperatuuril pehmenenud toorjuust. Teises nõus vahusta vahukoor ja sega see ettevaatlikult toorjuustu hulka. Maitse. Kui oled suurem magusasõber, võid lisada kreemi hulka pisut tuhksuhkrut.

Lao magustoidupokaalidesse või klaasidesse kihiti leivapuru, pohlamoos ja toorjuustusegu. Korda, kuni komponente jagub, toorjuustu-vahukooresegu jäägu aga viimaseks. Riivi peale tumedat šokolaadi ja kaunista pohladega.

Šokolaadise toorjuustukreemi asemel võid kasutada ka tavalist toorjuustu, millele lisa sama koguse puhul vahustades 1 sl kvaliteetset kakaopulbrit, 2 sl tuhksuhkrut ja paar sl riivitud tumedat šokolaadi.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2014. aasta veebruarinumbris.