(neljale)

  • 2 ühesuurust nahata kohafileed (kokku u 1 kg)
  • 30 g võid
  • 300 g porrut (heledam osa)
  • 200 g värsket või külmutatud spinatit
  • 2 kooritud ja hakitud küüslauguküünt
  • riivitud sidrunikoort ja pisut sidrunimahla
  • soola, musta pipart
  • pisut õli
  • tilli

Lõika porru pikkupidi pooleks ja pese puhtaks. Näpista värskel spinatil ära varred. Kui kasutad külmutatud spinatit, siis sulata see ja pigista enne kasutamist välja liigne vedelik. Sulata pannil või ja kuumuta porrut u 5 minutit, kuni see on pehmenenud. Lisa küüslauk ja sega veel minuti jagu. Lõpuks viska sekka spinat, sega läbi, maitsesta ja lisa sidrunikoor-mahl.

Kuumuta ahi 180 kraadini ning kata ahjuplaat fooliumiga. Maitsesta kalafileed soola-pipraga ja määri mõlemalt poolt mahedamaitselise õliga. Kata üks fileetükk porru-spinatiseguga, tõsta teine kalatükk peale ja seo nööriga kokku. Küpseta 15–20 minutit. Serveerimisel puista kalale hakitud tilli ja pigista peale pisut sidrunimahla.

Tomati-fenkolihautis kala kõrvale

(neljale)

  • 1 fenkol
  • 2 hakitud šalottsibulat
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 700 g purustatud tomateid (või küpseid hakitud tomateid)
  • 1 klaas kuiva valget veini
  • 1 tl suhkrut või mett
  • soola, musta pipart
  • fenkolipealseid, peterselli
  • praadimiseks õli

Lõika fenkol neljaks sektoriks ja lõika diagonaalis ära kõvem kannaosa. Viiluta võimalikult õhukeselt.

Kuumuta pannil õli, lisa sibul, fenkol ja küüslauk ning sega keskmisel kuumusel u 10 minuti jooksul, kuni segu on pehmenenud ja kergelt pruunistunud. Vala sekka vein ja lase 5 minutit keeda. Lisa tomatid ja suhkur ning lase nõrgal tulel 15–20 minutit podiseda. Maitsesta ja lisa ürdid.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2014. aasta veebruarinumbris.