• 200 g Türgi ube
  • 200 g soolaseeni (näiteks männiriisikaid)
  • 3 keedetud kartulit
  • 1 dl hapukoort
  • 2 sl majoneesi
  • u 5 rohelise sibula vart
  • tilli

Olenevalt seente soolasusest loputa või leota need. Lõika oakaunadel otsad maha ja lõika kaunad 3–4 cm pikkusteks juppideks. Keeda ube enne keema lastud, soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Kurna sõelal ja vala üle külma veega, et ubade värv säiliks. Lase jahtuda.

Haki seened ja lõika kartul kuubikuteks. Vala kaussi ning lisa oad ja roheline sibul. Sega kokku hapukoor, majonees ja till ning vala ülejäänud komponentidele. Sega ja lase enne serveerimist vähemalt tund aega maitsestuda.

Kiiremini saad seentest liigse soola eemaldatud, kui lased need rohke veega korraks keema ja seejärel valad külma veega üle.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2014. aasta veebruarinumbris.