• 12 väikest koorimata kartulit
  • 2 sl õli
  • 2 hakitud heeringafileed
  • 1 hakitud sibul
  • 2 hakitud keedumuna
  • 1 hakitud hapukurk
  • 2 sl majoneesi
  • 2 sl hapukoort
  • soola
  • peotäis hakitud tilli
  • heeringamarja serveerimiseks

Lõika pestud kartulite ühele küljele noaga rist ning küpseta õlis ja soolaga maitsestatult u 25 minutit 180kraadises ahjus. Püreesta heeringad, muna ja sibul ühtlaseks massiks. Sega hulka hapukurk, majonees ja hapukoor ning till. Pigista pisut jahtunud küpseid kartuleid kergelt, et need keskelt natuke avaneksid. Tõsta peale heeringasegu, veidi heeringamarja ja tilli ning serveeri.

Heeringakaaviar sobib hästi ka leivakatteks. Sel juhul võid lisada püreestatud segule ühe hakitud keedukartuli.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta detsembrinumbris.