• 1,5 sl jahvatatud linaseemneid
  • 3 sl vett
  • 100 g palmirasva
  • 1 dl pruuni suhkrut
  • 0,5 dl tumedat siirupit
  • 1 tl jahvatatud ingverit
  • 1 tl kaneeli
  • 6 jahvatatud või purustatud nelgitera
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • näpuotsaga muskaatpähklit
  • 3 dl gluteenivaba jahusegu (näiteks 1dl kaerajahu, 1 dl tatrajahu, 0,5 dl riisijahu, 3 sl kartulijahu)
  • 0,5 tl soola
  • 50 g mandlijahu
  • 0,5 tl soodat

Glasuur:

  • 2 dl tuhksuhkrut
  • 3–5 sl vett
  • pisut sidruni- või laimimahla

Sega jahvatatud linaseemned veega ja jäta mõneks minutiks tahenema. Sulata palmirasv ning lisa suhkur ja maitseained. Sega jahuseguga sooda, sool ja mandlijahu. Lisa jahusegu linaseemnetele ning vala hulka palmirasva-suhkrusegu. Sega ühtlaseks massiks, keera toidukilesse ja lase külmkapis üle öö taheneda. Valmis tainas rulli riisijahuga kaetud tööpinnal, vormi soovitud kujuga piparkoogid ja küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 180 kraadi juures 8–10 minutit. Soojad piparkoogid kata soovi korral tuhksuhkrust, veest ja sidrunimahlast kokku segatud glasuuriga.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2014. aasta detsembrinumbris.