Põhi:

  • 4 dl täisteraspelta- või -nisujahu
  • 1 tl soola
  • 2 sl riivitud parmesani
  • 150 g tükeldatud külma võid
  • 3/4 dl külma vett

Täidis:

  • 70 g porrut
  • 70 g karulauku
  • 100 g toorsuitsupeekonit
  • 5 kirsstomatit
  • 50 g juustu
  • 30 g parmesani
  • 3 muna
  • 2 dl kohvikoort
  • 1 tl sinepit
  • soola, pipart

Näpi põhja koostisosad ühtlaseks. Vormi tainapall ja jäta u 30 minutiks külmikusse. Rulli tainas 0,5 sentimeetri paksuseks ja vooderda sellega 25 cm läbimõõduga vorm. Torgi põhi kahvliga kergelt läbi, kata küpsetuspaberiga ja pane raskuseks peale kuivatatud ube või küpsetuskuule. Eelküpseta u 15 minutit 200 kraadi juures.

Täidise tarbeks haki peekon, viiluta porru ja karulauk. Prae peekonit, kuni see krõbedaks muutuma hakkab, lisa porru ja kuumuta veel paar minutit. Lõpuks sega hulka karulauk ja võta pann tulelt. Jaga täidis eelküpsetatud pirukapõhjale ning tõsta peale viilutatud tomatid. Klopi munad koos sinepi ja teiste maitseainetega lahti, lisa koor ja juustud ning vala täidisele. Küpseta 180kraadises ahjus 20–30 minutit.

Sama retsepti põhjal saad teha ka mahedama piruka, kui asendad spelta hariliku nisujahuga ning peekoni asemel kasutad külmsuitsulõhet või -forelli.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2014. aasta mainumbris.