LIHAVÕTTELAUA SUPERSTAAR 1: köögiviljaröst suitsuforelli ja pošeeritud munaga
Kui kevad talvele tuule alla teeb, võib kõik harjumuspärane ühtäkki uuenduskuuri vajada. Traditsiooniline peolaud saab samuti uue hingamise, kui tuttavad koostisained pisut teisel kujul üles astuvad.
Köögiviljaröst suitsuforelli ja pošeeritud munaga
(neljale)
Röst:
8 kartulit
1 porgand
1 väike peet
oliiviõli, soola
Kate:
200 g kuumsuitsuforelli
50 g rukolaga salatisegu
2 sl kappareid
4 muna
sorts valge veini äädikat
Kaste:
4 sl paksemat jogurtit
0,5 tl mahedamaitselist sinepit
0,5 tl mädarõigast
värsket hakitud tilli
Riivi köögiviljad ja sega soolaga. Nii minuti pärast pigista neist liigne vedelik välja ja vala köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega sortsu õliga ja vajuta ühtlase kihina laiali. Küpseta 180 kraadi juures ahju alumises osas u 30 minutit, kuni köögiviljad on äärest krõbedad. Küpsemise ajal sega kokku kaste ja maitsesta.
Lase vesi suuremas potis keema, lisa sinna pisut soola ja sorts äädikat. Löö munad eraldi väikestesse kaussidesse ning vala ükshaaval ettevaatlikult vette. Vähenda kuumust ja keeda 3–5 minutit, vastavalt sellele, kui vedelat muna soovid. Tõsta pannilt. Puista peale salat, forellitükid, kapparid, pošeeritud munad ja kaste. Serveeri kohe koos köögiviljadega.
Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta aprillinumbris.