Kuskussi, mandlite ja rosinatega täidetud ahjukana

(neljale)

u 2 kg kana

1 dl kuskussi ja 1,75 dl kuuma vett

1 hakitud sibul

4 hakitud küüslauguküünt

4 viilu hakitud suitsupeekonit

50 g pannil kergelt röstitud ja hakitud mandleid

peotäis kuivatatud jõhvikaid ja sama palju rosinaid

1 tl riivitud sidrunikoort ja sorts sidrunimahla

soola, pipart, oliiviõli, peotäis hakitud peterselli

Hõõru kana seest ja väljast supilusikatäie soola-pipraseguga. Täidise valmistamiseks vala kuskussile kuum vesi ja lase 5 minutit tõmmata. Kuumuta pannil peekonit, sibulat ja küüslauku, kuni sibul on klaasjas. Võta pann tulelt ja lisa kuskuss, mandlid, jõhvikad, rosinad ja petersell. Maitsesta sidrunimahla ja -koore ning soola-pipraga. Täida kana ja hõõru nahk õli ja sidrunimahla seguga kokku. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 1 tund ja 10 minutit või kuni noaga kintsu torgates voolab välja selge vedelik. Lase kanal enne lahtilõikamist 10 minutit tõmmata – siis on see mahlasem.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta aprillinumbris.