LIHAVÕTTELAUA SUPERSTAAR 2: kuskussi, mandlite ja rosinatega täidetud ahjukana
Kui kevad talvele tuule alla teeb, võib kõik harjumuspärane ühtäkki uuenduskuuri vajada. Traditsiooniline peolaud saab samuti uue hingamise, kui tuttavad koostisained pisut teisel kujul üles astuvad.
Kuskussi, mandlite ja rosinatega täidetud ahjukana
(neljale)
u 2 kg kana
1 dl kuskussi ja 1,75 dl kuuma vett
1 hakitud sibul
4 hakitud küüslauguküünt
4 viilu hakitud suitsupeekonit
50 g pannil kergelt röstitud ja hakitud mandleid
peotäis kuivatatud jõhvikaid ja sama palju rosinaid
1 tl riivitud sidrunikoort ja sorts sidrunimahla
soola, pipart, oliiviõli, peotäis hakitud peterselli
Hõõru kana seest ja väljast supilusikatäie soola-pipraseguga. Täidise valmistamiseks vala kuskussile kuum vesi ja lase 5 minutit tõmmata. Kuumuta pannil peekonit, sibulat ja küüslauku, kuni sibul on klaasjas. Võta pann tulelt ja lisa kuskuss, mandlid, jõhvikad, rosinad ja petersell. Maitsesta sidrunimahla ja -koore ning soola-pipraga. Täida kana ja hõõru nahk õli ja sidrunimahla seguga kokku. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 1 tund ja 10 minutit või kuni noaga kintsu torgates voolab välja selge vedelik. Lase kanal enne lahtilõikamist 10 minutit tõmmata – siis on see mahlasem.
Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta aprillinumbris.