• 400 g kõrvitsat
  • 4 peeti
  • 1 dl kinoad
  • 200 g Türgi ube
  • 2 dl kikerhernekonservi
  • 50 g rukolat
  • 50 g fetajuustu
  • 4 sl kergelt röstitud kõrvitsaseemneid või seemnesegu
  • soovi korral paar supilusikatäit granaatõunaseemneid

Kaste:

  • 0,5 dl oliiviõli
  • 0,5 dl vahtrasiirupit või vedelat mett
  • poole sidruni mahl
  • soola, pipart
  • 2 sl tüümianilehti

Puhasta ja viiluta kõrvits õhukeselt, koorida ei ole tarvis. Koori peedid ja lõika sektoriteks. Vala mõlemad köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega kokku kastme koostisained ja nirista pool kogusest kõrvitsale-peedile. Küpseta 200kraadises ahjus u 20 minutit.

Vala kinoale 2 dl kuuma vett ja lase paariks minutiks keema tõusta. Kata pott kaanega, keera tuli maha ja jäta 10 minutiks tõmbama. Vala Türgi oad keevasse soolaga maitsestatud vette ja keeda 3 minutit. Kurna ja loputa külma veega, et roheline värv säiliks. Viis minutit enne küpsemisaja lõppu lisa kõrvitsale-peedile Türgi oad ja kurnatud kikerherned. Tõsta vaagnale rukola, lisa ahjuköögiviljad, kinoa, murendatud feta ja seemned, soovi korral ka granaatõunaseemned. Vala peale ülejäänud kaste ja serveeri.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta detsembrinumbris.