LIHTNE PÜHADERETSEPT: soe salat kõrvitsa, peedi ja ubadega
(neljale kuni kuuele)
- 400 g kõrvitsat
- 4 peeti
- 1 dl kinoad
- 200 g Türgi ube
- 2 dl kikerhernekonservi
- 50 g rukolat
- 50 g fetajuustu
- 4 sl kergelt röstitud kõrvitsaseemneid või seemnesegu
- soovi korral paar supilusikatäit granaatõunaseemneid
Kaste:
- 0,5 dl oliiviõli
- 0,5 dl vahtrasiirupit või vedelat mett
- poole sidruni mahl
- soola, pipart
- 2 sl tüümianilehti
Puhasta ja viiluta kõrvits õhukeselt, koorida ei ole tarvis. Koori peedid ja lõika sektoriteks. Vala mõlemad köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega kokku kastme koostisained ja nirista pool kogusest kõrvitsale-peedile. Küpseta 200kraadises ahjus u 20 minutit.
Vala kinoale 2 dl kuuma vett ja lase paariks minutiks keema tõusta. Kata pott kaanega, keera tuli maha ja jäta 10 minutiks tõmbama. Vala Türgi oad keevasse soolaga maitsestatud vette ja keeda 3 minutit. Kurna ja loputa külma veega, et roheline värv säiliks. Viis minutit enne küpsemisaja lõppu lisa kõrvitsale-peedile Türgi oad ja kurnatud kikerherned. Tõsta vaagnale rukola, lisa ahjuköögiviljad, kinoa, murendatud feta ja seemned, soovi korral ka granaatõunaseemned. Vala peale ülejäänud kaste ja serveeri.
Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta detsembrinumbris.