• 200 g tahket tugevama struktuuriga saia (nt ciabattat)
  • 500 g tükeldatud mahlaseid tomateid (võimalusel eri suuruse ja tooniga)
  • 0,5 õhukeseks viilutatud punast sibulat
  • 1 tükeldatud väike kurk
  • 1 sl kappareid
  • suur peotäis basiilikulehti
  • 0,75 dl külmpressoliiviõli
  • 3 sl punast veiniäädikat
  • meresoola, musta pipart

Lõika sai kuubikuteks ja jäta kas ööseks küpsetuspaberile kuivama või rösti 180kraadises ahjus u 10 minutit, kuni sai on krõbe, kuid mitte pruunistunud. Vala õli, maitseained ja äädikas purki ning loksuta kastmeks. Puista salati koostisained kaussi, vala peale kaste ja sega läbi. Lase toatemperatuuril seista u 30 minutit, kuni sai on tomatist mõnusalt läbi imbunud.

Võid panzanellale lisada ka muid meelepäraseid lisandeid – näiteks mozzarellajuustu, magusamat paprikat, anšooviseid või hoopis varssellerit.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta juulinumbris.