• 6 kanakintsu (kondiga, seljaosata ja soovi korral ka nahata)
  • 200 g basmatiriisi
  • 200 g kooritud ja tükeldatud kõrvitsat
  • 1 viilutatud ja kuldpruuniks praetud sibul
  • 1 kaneelikooretükk

Marinaad:

  • 30 g võid
  • 200 g maitsestamata jogurtit
  • 1 viilutatud sibul
  • 1 hakitud küüslauguküüs
  • 5 cm jupp ingverit hakituna
  • 1 viilutatud punane tšilli
  • 1 sl garam masala maitsesegu
  • 0,5 sidruni mahl ja pisut riivitud koort
  • mündi- ja koriandrilehti
  • oliiviõli
  • (soovi korral lisaks näpuotsaga safranit ja 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid)

Alustuseks marineeri kanakintsud. Selleks sulata või ning sega see jogurti ja ülejäänud koostisainetega. Pista kanakintsud marinaadi, sega läbi ja lase 2–4 tundi või üleöö maitsestuda.

Vala riisile nii palju keevat vett, et see oleks kaetud, maitsesta soolaga ja keeda 5 minutit. Vala paksu põhjaga ahjuvormi põhja pisut oliiviõli ja tõsta kihiti vormi 1/3 riisist, kanakintsud ja kõrvits. Seejärel jälle riis-kintsud-kõrvits. Jäta pealmiseks kihiks riis ning kata praesibula ja maitserohelisega. Pista potti kaneelikoor, kata kaanega ja küpseta 200kraadises ahjus 45–60 minutit, kuni kana on küps. Soovi korral võid lõpetuseks potisisul ilma kaaneta 10 minutit ahjus pruunistuda lasta.

Kui tuli takus, võid kasutada ka kondita kana kintsuliha ning pista see marinaadi vaid sibulapraadimise ja riisi eelkeetmise ajaks. See ei saa küll nii maitseküllane, kuid valmib kiiremini – kondita liha tahab kuuma saada vaid u 40 minutit.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta novembrinumbris.