RETSEPT | Korilase köök: seene-kõrvitsapilaff hirsi ja Lähis-Ida päritolu vürtsiga


RETSEPT | Korilase köök: seene-kõrvitsapilaff hirsi ja Lähis-Ida päritolu vürtsiga
Britt Paju

Valmista kodustele kodumaistest saadustest seene-kõrvitsapilaff hirsiga. Kui metsa ei jõua, aitab hädast välja ka lähedalolev turulett, et siiski sügisest viimast võtta.

Neljale

200 g metsaseeni

200 g kooritud ja tükeldatud kõrvitsat

1 sibul

3 küüslauguküünt

200 g hirssi

4 dl kvaliteetset köögivilja- või kanapuljongit

1 sl oliiviõli

1 sl harissat

4 sl hakitud peterselli

2 dl kookosjogurtit või tavalist jogurtit + 1 tl harissat

rukolat

Loputa hirss ja kurna sõelal. Kuumuta pannil õlis hakitud sibul ja küüslauk. Lisa tükeldatud seened ja kuumuta segades umbes 5 minutit, kuni need on kergelt pruunistunud. Sega sekka harissa ja tükeldatud kõrvits ning lisa hirss ja puljong. Kata pann kaanega ja hauta umbes 20 minutit vaiksel tulel, kuni puljong on toidu sisse imbunud ja hirss pehmenenud, kuid mitte päris pudrune. Kui segu tundub kuiv, lisa pisut kuuma vett. Maitsesta vajadusel soola-pipraga, puista peale hakitud petersell ning serveeri rukolalehtede ja harissaga segatud jogurtiga.

Harissa on Lähis-Ida päritolu vürtsikas piprapasta, millega tasub kindlasti tutvust teha. Otsi seda vürtsipoodidest või suurematest supermarketitest. Võid aga asendada selle ka näiteks rohkem levinud adžikaga.

Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare