• 6 kartulit
  • 10 cm jupp porrut
  • 150 g kuumsuitsuforelli või -lõhet
  • 3 sl sulatatud juustu (nt Merevaik)
  • 2 sl hakitud tilli
  • sorts sidrunimahla
  • 2 dl 10% koort
  • 1 sl õli
  • pisut võid vormi määrimiseks
  • soola, pipart

Kuumuta viilutatud porru pannil õlis poolpehmeks ja tõsta kõrvale. Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Jaga pooled kartuliviiludest u 10 cm läbimõõduga, võiga määritud vormidesse. Tõsta kartulitele porru, kalatükid, sulajuust, till ja nirista pisut sidrunimahla. Lao peale ülejäänud kartulid ja vala üle koorega. Küpseta vorme 180kraadises ahjus u 40 minutit.

Hea mõte: lisa lõhe-porru vahekihile ka 1 tl kappareid!

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta novembrinumbris.