- 6 kartulit
- 10 cm jupp porrut
- 150 g kuumsuitsuforelli või -lõhet
- 3 sl sulatatud juustu (nt Merevaik)
- 2 sl hakitud tilli
- sorts sidrunimahla
- 2 dl 10% koort
- 1 sl õli
- pisut võid vormi määrimiseks
- soola, pipart
Kuumuta viilutatud porru pannil õlis poolpehmeks ja tõsta kõrvale. Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Jaga pooled kartuliviiludest u 10 cm läbimõõduga, võiga määritud vormidesse. Tõsta kartulitele porru, kalatükid, sulajuust, till ja nirista pisut sidrunimahla. Lao peale ülejäänud kartulid ja vala üle koorega. Küpseta vorme 180kraadises ahjus u 40 minutit.
Hea mõte: lisa lõhe-porru vahekihile ka 1 tl kappareid!
Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta novembrinumbris.