• 500 g maapirne
  • 1 porru 
  • 3 küüslauguküünt
  • 20 g võid
  • 50 ml šerrit või kuiva valget veini
  • 1l kanapuljongit
  • pisut rapsiõli ja sidrunimahla
  • soola, pipart, tüümiani

Koori ja viiluta maapirnid. Viiluta porru heledam varreosa. Haki küüslauk. Prae maapirni, porrut ja küüslauku keskmisel kuumusel u 10 minutit, kuni maapirn on jumekamaks muutunud. Lisa vein ja kuumuta veel paar minutit. Vala segu potti, viska sekka paar tüümianioksa ja lisa kuum puljong. Keeda vaiksel tulel kaane all 25-30 minutit, kuni maapirn on pehme. Püreesta supisegu, seejärel kuumuta veel korraks ja maitsesta soola-pipra ning sortsu sidrunimahlaga. Serveerimisel kaunista värskete tüümianiokste, maapirnikrõpsude ja paari tilga rapsiõliga.

Maapirnikrõpsude valmistamiseks aja väikeses potis u 5 dl õli kuumaks, tõmba kooritud maapirnist köögiviljakoorijaga õhukesed viilud, kuivata need kergelt köögipaberiga ja friti kuumas õlis kuldpruuniks. Pane valmis krõpsud puhtale köögipaberile nõrguma ja maitsesta soolaga.

Kooritud maapirn tõmbub õhu käes kiiresti hallikaks, selle vältimiseks võta ligi külma veega täidetud kauss ja viska mugul kohe pärast koorimist vette.

Kui soovid rammusamat suppi, võid lisada lõpliku kuumutamise ajal ka pisut kohvi- või vahukoort.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2013. aasta novembrinumbris.