• 6 õuna
  • 2 sl vett
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g võid
  • 4 sl kalvadost
  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  • 1/4 tl kardemoni
  • 4 dl kohvikoort
  • 3 muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1 sai
  • peotäis kuivatatud jõhvikaid

Koori, puhasta ja viiluta õunad. Kuumuta pannil vesi, suhkur ja või ning sega 5–7 minutit, kuni tekib karamelline kaste. Lisa õunad, kalvados, kaneel ja kardemon ning kuumuta, kuni õunad on pehmenenud. Klopi kokku munad, koor ja vanilliekstrakt. Tõsta keraamilise ahjuvormi põhja pisut karamelliseid õunu ja mõned kuivatatud jõhvikad. Pane peale poolitatud saiaviilud, nendele ülejäänud õunasegu ja jõhvikad ning vala üle muna-kooreseguga. Küpseta 160kraadises ahjus u 45 minutit.

Samasuguse saiavormi võid valmistada ka näiteks pirnide või virsikutega.

Kui kalvadost koduses baarikapis pole, võid selle ka ära jätta või asendada näiteks rummi, burbooni viski, konjaki, brändi või marsalaga.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta novembrinumbris.