Põhi:

  • 300 g täisteraspelta- või nisujahu
  • 80 dl oliiviõli
  • 1 dl vett
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl kuivatatud punet
  • 0,5 tl riivitud sidrunikoort

Täidis:

  • 300 g tükeldatud seeni (puravikke, kukeseeni vms)
  • 1 hakitud sibul
  • 100 g hakitud lehtkapsast
  • 5 tükeldatud õhukest toorsuitsupeekoni viilu
  • 3 muna
  • 200 g kodujuustu
  • 50 g juustu
  • 2 sl hakitud peterselli
  • soola, pipart

Sega taina koostisained köögikombainis või käsitsi ühtlaseks. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks ja vooderda lahtikäiva põhjaga u 25 cm läbimõõduga pirukavorm tainaga. Torka tainas kahvliga kergelt auguliseks ning küpseta 180kraadises ahjus u 10 minutit.

Samal ajal kuumuta pannil õige pisut õli ja prae peekon krõbedaks. Eemalda peekon, kuid jäta rasvaine pannile ning kuumuta selles u 5 minuti jooksul ka sibul ja seened. Pane juurde lehtkapsas ja kuumuta veel paar minutit, kuni see on pehmenenud, ning lisa valmis täidisele peekon. Sega munad kodujuustu, soola-pipra ja peterselliga ja lisa sekka ka juust. Vala eelküpsetatud koogipõhjale seene-lehtkapsasegu ning vala üle muna-kodujuustuseguga. Küpseta 20–25 minutit, kuni pirukas on pealt ilus ja kuldpruun.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta septembrinumbris.