• 2 x 400 g purki valgeid konservube
  • 1,75 dl rafineerimata roosuhkrut
  • 1 dl külmpressitud oliiviõli
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 4 muna
  • 150 g jahvatatud mandleid
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 sl mooniseemneid

Kate:

  • 200 g Kreeka jogurtit
  • 200 g toasooja toorjuustu
  • 1 sl mett
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 granadill ja mõned füüsalid kaunistuseks

Kurna oad sõelal ja loputa külma vee all. Vala köögikombaini, lisa suhkur, õli, sidrunikoor ja vanillsuhkur ning töötle ühtlaseks seguks. Lisa ükshaaval munad ja töötle veel pisut. Sega jahvatatud mandlite hulka mooniseemned ja küpsetuspulber. Vala oa-munamass kaussi ning sega juurde kuivained. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 28 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 190 kraadi juures u 40 minutit, kuni kook on kuldpruun ja keskosasse vajutatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase koogil vormis jahtuda.

Vahusta toasoe toorjuust jogurti, mee ja vanillsuhkruga ning tõsta jahtunud ja vormist eemaldatud koogipõhjale. Kaunista näiteks granadillisisu ja paari füüsaliga, hästi sobivad selleks aga ka kergelt röstitud mandlilaastud või granaatõunaseemned.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta veebruarinumbris.