• 200 g tumedat (70%) šokolaadi
  • 180 g võid
  • 4 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 sl koorelikööri (nt Baileys või Vana Tallinn Cream)
  • 2 dl jahu
  • näpuotsaga soola

Lisaks:

  • võid vormide määrimiseks
  • kakaopulbrit
  • 400 g vanillijäätist

Sulata potis või, tõsta tulelt ja lisa tükeldatud šokolaad. Sega ühtlaseks. Vahusta munad suhkruga tugevaks helekollaseks vahuks. Sega ettevaatlikult juurde jahu, šokolaadimass, liköör ja sool. Sega ühtlaseks ning vala korralikult võiga määritud ja kakaopulbriga üle puistatud vormidesse.
Küpseta 200kraadises ahjus olenevalt vormide suurusest 10–12 minutit. Lase 5 minutit kuumakindlal alusel seista, seejärel aita ääred ettevaatlikult noa abil vormiseina küljest lahti ja kummuta fondant’id taldrikuile. Serveeri kohe koos jäätisega.

Valmista alati enne suurema koguse fondantide ahjupanekut üks proovikook, nii näed kohe, milline lõpptulemus jääb. Saad hiljem vajadusel küpsemisaega minuti-paari võrra muuta.
Muganda maitseid! Koorelikööri asemel proovi näiteks kohvi- või apelsinimaitselist või jäta see üldse välja ja lisa hoopis näpuotsaga tšillipulbrit. Vanillijäätise asemel katseta karamelli-, stracciatella- või mustasõstrajäätisega.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta veebruarinumbris.