• 2 suvikõrvitsat
  • 100 g parmesani
  • 100 g mozzarellat
  • õli praadimiseks
  • basiilikulehti

Kiire marinarakaste:

  • 0,5 sibulat
  • 1 küüslauguküüs
  • 0,5 porgandit
  • 5 cm jupp varssellerit
  • 500 ml maitsestamata tomatipüreed (passata)
  • 1 sl tomatipastat
  • 1 loorberileht
  • 1 sl oliiviõli
  • suhkrut, pipart, soola
  • basiilikulehti

Viiluta suvikõrvitsad ja maitsesta kergelt soolaga. Jäta kastme valmimise ajaks seisma, et liigne vedelik eemalduks.

Koori ja haki sibul, küüslauk, porgand ja seller. Kuumuta potis õlis paar minutit köögivilju ja tomatipastat. Lisa passata ja loorber ning lase 20 minutit podiseda. Eemalda loorber ja püreesta segu saumikseriga. Maitsesta ja lisa hakitud basiilik.

Pühi suvikõrvitsaviilud puhtaks ja pruunista kergelt keskmisel kuumusel õlis. Tõsta keraamilisse ahjuvormi pisut kastet ja lao sellele pooled suvikõrvitsatest. Kata juustudega ja vala peale veel kastet. Korda tegevust, kuni suvikõrvitsaviile ja juustu jagub. Viimasena pane peale kaste ja veel üks kiht juustu. Küpseta 15 minutit 200 kraadi juures, kuni juust on sulanud. Lase enne serveerimist pisut taheneda või valmista lausa päev varem ning soojenda enne pakkumist.

Kastet võid teha topeltkoguse ja hoida järelejäänud osa külmikus. See sobib hästi näiteks koos köögiviljadega pastaroaks.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta novembrinumbris.