Põhi:

  • 150 g mandleid
  • 10 pehmet kivideta datlit
  • näpuotsaga soola
  • 1 sl külmpressitud kookosõli

Täidis:

  • 300 g India pähkleid
  • 0,5 sidruni mahl
  • 3–5 sl mett
  • 5 sl külmpressitud kookosõli
  • 150 g mustikate ja vaarikate segu
  • 5–6 maasikat või 1 virsik
  • kibuvitsaõisi või terveid marju kaunistuseks

Leota India pähkleid enne kasutamist 12 tundi. Purusta köögikombainis mandlid, lisa töötlemise ajal ka datlid, sool ja kookosõli. Pressi saadud segu umbes 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale.

Töötle leotatud ja kurnatud India pähklid köögikombainis ühtlaseks massiks, lisa sidrunimahl, mesi ja kookosõli ning töötle veel, kuni segu on kreemjas. Tükelda maasikad või virsikud, sega 2–3 sl India pähkli seguga ja suru koogipõhjale ühtlaselt laiali.

Lisa köögikombainis olevale segule mustikad-vaarikad ja töötle jälle paar minutit. Nüüd vala kogu segu vormi ja aseta 3 tunniks sügavkülmikusse. Seejärel võid kooki hoida juba tavalises külmkapis. Kaunista kibuvitsaõite või värskete marjadega ning serveeri.

Harilikult on kook serveerimisvalmis kolmetunnise sügavkülmikus tahenemise järel. Kui aga tundub, et segu on liialt külmunud, hoia kooki enne serveerimist tunnike tavalises külmikus.

Koogi valmistamisel võid kasutada ka muid marju ja pehmemaid puuvilju olenevalt hooajast (sõstrad, maasikad, mango vms).

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta augustinumbris.