RETSEPT | UUS ROOG ÜLEJÄÄKIDEST: krõbedad pudruküpsised
Toiduülejääkidest ei pääse keegi. Tihti võib aga ühe eine jääk või kappi seisma jäänud toiduaine imehästi uue roa algmaterjaliks sobida. Sellised nutikad toidud rõõmustavad nii sööjaid kui ka rahakotti ning värskendavad menüüd.
Krõbedad pudruküpsised
(8 tk)
- 100 g jahtunud kaerahelbeputru
- 100 g nisujahu
- 100 g toasooja võid
- 1–2 sl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 50 g mandlilaaste
- 2–3 sl hapukat moosi
- soovi korral pisut tuhksuhkrut
Vahusta pehme või suhkruga, lisa puder, jahu, vanillsuhkur ja mandlilaastud ning sega ühtlaseks. Rulli tainas kahe küpsetuspaberilehe vahel õhukeseks, aseta ahjuplaadile ja eemalda ettevaatlikult pealmine leht. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni tainas on jumekas. Lõika ahjusoe küpsetis pooleks – ühele poolele määri õhuke kiht moosi ning seejärel tõsta peale teine pool. Lõika kohe ka terava noaga meelepärase suurusega ruudud ja lase jahtuda. Enne serveerimist sõelu soovi korral peale tuhksuhkrut.
Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta mainumbris.