• 1 kg kanatiibu või supikana
  • 2 l vett
  • 1 sibul
  • 5 cm pikkune jupp ingverit
  • 5 tähtaniisi
  • 3 nelgitera
  • 1 kaneelikang
  • 1 tl koriandriseemneid
  • 3 kardemonikauna
  • 0,5 tl musta pipra teri
  • 2 sl tumedat suhkrut
  • 3 sl aasiapärast kalakastet
  • soola
  • 4 portsjonit riisinuudleid
  • 1 punane sibul
  • suur peotäis koriandrilehti
  • 3 rohelise sibula vart
  • 2 kanafileed
  • 4 pruuni šampinjoni
  • 2 tšillipipart (jalapeno, Bird’s Eye või harilik punane tšilli)

Lisaks:

  • laimisektoreid, soovi korral sriracha-tšillikastet, kalakastet, mungoaidusid, basiiliku- ja mündilehti

Kata kana keeva veega ning lase potis keema tõusta. Vala vedelik ära ja loputa liha puhtaks (nii saad selgema puljongi). Nüüd vala kanale umbes 2 liitrit külma vett ja lase keema tõusta. Riisu hoolikalt vaht. Lisa tükeldatud sibul ja ingver ning vürtsid ja kõik maitseained peale kalakastme ja soola. Lase puljongil vaiksel tulel 2–3 tundi keeda, nii et vedelik vaid kergelt väreleb. Vajadusel lisa kuuma vett. Kurna puljong ning maitsesta soola ja kalakastmega.

Serveerimiseks pane riisinuudlid paariks minutiks kuuma vette pehmenema ja haki punane sibul, koriandrilehed ja roheline sibul ning viiluta kana, seened ja tšilli võimalikult õhukeselt. Tõsta igasse kaussi riisinuudlid, sinna peale sibula-koriandrisegu ning kõige peale seened ja tšilli. Lase puljong keema tõusta, lisa kanaviilud ja keeda minuti jagu. Jaga ka kana kaussidesse ja vala peale kuum puljong. Serveeri koos laimisektoritega, soovi korral sega juurde sriracha- ja kalakastet ning veel ürte.

Hea mõte!

Et kõige enam aega kulub puljongi valmistamisele, võid teha seda korraga rohkem ja säilitada sügavkülmas portsjoniteks jagatuna – nii valmib vürtsikas supp kerge vaevaga just siis, kui tarvis.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta jaanuarinumbris.