• 4–6 kanakoiba
  • 400 g keedetud ube (nt hiidoad, valged oad või borlotti oad)
  • 4 sl oliiviõli, soola, pipart
  • 1 punane paprika
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 punane tšillipipar
  • 100 g viilutatud chorizot
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 400 g purustatud tomatite konservi
  • 1 tl mett
  • 10 kirsstomatit
  • paar viilu ciabattat või tugevama tekstuuriga saia

Hiidoad annavad toidule küllusliku iseloomu, jäädes ometi taljesõbralikuks. Kuivatatud hiidube leota u 12 tundi ja keeda 1–1,5 tundi, kuni need on pehmed.

Vürtsika chorizo asemel võid kasutada ka poole väiksemat kogust tükeldatud suitsupeekonit.

Maitsesta kanakoivad soola-pipraga ja pruunista kergelt 2 sl oliiviõlis. Tõsta kana ahjuvormi, lisa poolitatud ning seemnetest puhastatud paprikapooled. Kuumuta pannil 8 sektoriks lõigatud sibul, viilutatud küüslauk, hakitud tšillipipar ja chorizo. Lisa ürdid ja sool ning kuumuta, kuni sibul on klaasjas. Lisa purustatud tomatid, mesi ja keedetud oad ning lase segu korraks keema. Vala oa-tomatisegu ahjuvormi kanakoibadele ja puista sekka ka värsked kirsstomatid. Küpseta 180kraadises ahjus 30 minutit. Pudista peale ciabatta ja nirista üle 2 sl oliiviõliga. Küpseta ahjus veel 10–15 minutit, kuni sai on krõbe.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta veebruarinumbris.