• 150 g punaseid sõstraid
  • 150 g valget šokolaadi
  • 2,5 dl vahukoort
  • 5 munakollast
  • 1 sl suhkrut
  • 0,5 tl riivitud sidrunikoort
  • näpuotsatäis soola

Tõsta sügavasse ahjupanni valmis väikesed kuumakindlad vormid. Vala sõstrakobarad koos paari supilusikatäie veega potti ja keeda nõrgal kuumusel kaanega kaetult 15 minutit. Kurna tihedal sõelal ja jahuta saadud mahl. Lase vahukoor keema, tõsta tulelt ja lisa tükeldatud šokolaad. Lase minutike seista, seejärel sega ühtlaseks. Lisa munakollastele suhkur, sool ja sidrunikoor ning klopi vispli abil korralikult segamini. Lisa 5 sl sõstramahla ja sega veel. Viimasena vala vähehaaval ja pidevalt segades juurde koore-šokolaadisegu.

Jaga segu vormidesse ning vala ahjupannile kuum vesi, mis ulatub vormide keskmise osani. Kata ahjupann fooliumiga ja küpseta 150kraadises ahjus 20–30 minutit, olenevalt vormide suurusest. 20 minuti järel kontrolli küpsust – valmis kreem on pisut tahenenud, kuid siiski kergelt võbelev. Tõsta vormid veest välja ja lase jahtuda, seejärel jahuta külmkapis paar tundi. Serveerimisel tõsta vormidele värskeid marju ning soovi korral ka järele jäänud hapukat mahla.

Kreemi ei ole tarvis valmistada spetsiaalsetes vormides – sobivad ka näiteks väiksemad kohvitassid või paksemad magustoidukausid.

Magustoit valmib küll lihtsalt, kuid jahtumine võtab aega – ole kaval ja tee toit valmis juba eelmisel õhtul.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta augustinumbris.