• 1 kg searibi
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl oliiviõli
  • 1 tl soola
  • musta pipart

Mustasõstrakaste:

  • 3 dl musti sõstraid
  • 2 dl kuiva punast veini
  • 1 dl pruuni roosuhkrut
  • 3 sl sojakastet
  • 1 sl punase veini äädikat
  • 1 tl tüümianilehti
  • 1 tl hakitud rosmariini
  • musta pipart

Sega purustatud küüslauk õli, soola ja pipraga ning hõõru ribi saadud seguga korralikult kokku. Mässi liha fooliumisse ning küpseta 160kraadises ahjus 2,5 tundi.

Kastme valmistamiseks vala kõik koostisained potti ja lase vaiksel tulel u 20 minutit podiseda. Kurna läbi tiheda sõela ja pressi lusikaga läbi ka marjapüree. Kuumuta saadud vedelikku tugeval kuumusel veel u 5 minutit, kuni see hakkab paksenema.

Pintselda valmis ribi kastmega ja grilli keskmisel kuumusel mõlemalt poolt u 10 minutit, vahepeal kastmega pintseldades. Võid pruunistada ribi ka ahjus 180 kraadi juures. Lase lihal enne lahtilõikamist kindlasti 10 minutit tõmmata.

Kui kiire, küpseta liha fooliumis 180 kraadi juures 1,5 tundi – saab peaaegu sama hea.

Võid liha eelküpsetada ja kastmega määrida ning hoida kuni järgmise päevani kaetult külmkapis. Enne serveerimist pruunista see lihtsalt grillil või ahjus.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta augustinumbris.