• 300 g mozzarellat
  • 300 g mustikaid
  • paar peotäit salatirohelist (mangold, lehtsalat vms)
  • basiilikulehti
  • 1 sl palsamiäädikat
  • meresoola, musta pipart

Pesto:

  • suur peotäis basiilikulehti
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 dl külmpress-oliiviõli
  • julge sorts sidrunimahla
  • 2 sl kergelt röstitud mandlilaaste
  • 2 sl riivitud parmesani
  • meresoola, musta pipart

Pesto valmistamiseks surista kann- või saumikseriga peeneks basiilikulehed koos poole õlikoguse, sidrunimahla ja hakitud küüslauguga. Lisa ülejäänud koostisained ja surista ühtlaseks. Maitsesta.

Jaga taldrikutele salatiroheline, lisa mozzarellaviilud ja mustikad ning supilusika jagu pestot. Puista peale mõned basiilikulehed, nirista sekka palsamiäädikas ja maitsesta soola-pipraga.

Seda salatit võid valmistada ka suure kausitäie – sel juhul rebi mozzarella lihtsalt suupärasteks tükkideks ja sega kõik koostisained kokku.

Üle jäänud pesto kasuta ära näiteks suvises köögiviljasupis või söö seda lihtsalt kergelt röstitud saiale määrituna.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta augustinumbris.