• 3 pirni
  • pisut mett
  • peotäis Kreeka pähkleid
  • 120 g kitsejuustu või kõvemat fetat
  • praadimiseks võid
  • serveerimiseks mitmesugust rohelist

Vala Kreeka pähklitele kuum vesi ja jäta need ülejäänud kraami valmimiseni likku. Rebi roheline taldrikule. Lõika pirnid sektoriteks ja eemalda neilt südamikuosa. Lase võil kuumal pannil sulada ja prae pirnid kiirelt, soovi korral lisa veidi vedelat mett. Murenda kitsejuust pannile ja prae veel üks suts. (Võid kasutada ka sinihallitusjuustu.) Kummuta kõik rohelisele otsa, peale puista nõrutatud ja kuivatatud Kreeka pähklid.

Appi kui hea.

Retsept ilmus Anne & Stiili 2016. aasta juulinumbris ja Hele-Mai Alamaa raamatus "Salatit? Alati!".