• 2 tl kuivpärmi
  • 150 ml käesooja piima
  • 0,5 sidruni riivitud koor
  • 3 sl suhkrut
  • 50 g sulatatud võid
  • 2 muna
  • 350 g jahu

Täidis:

  • 150 g toasooja toorjuustu
  • 1,5 dl vahukoort
  • 2–3 sl vaarikamoosi

Sega pärm piima ja 1 sl suhkruga. Lase u 10 minutit seista, kuni segu hakkab mullitama. Klopi kokku munad ja ülejäänud suhkur, sidrunikoor ning või. Lisa saadud segu vaheldumisi sõelutud jahuga pärmivedelikule. Sõtku korralikult u 10 minutit, kuni tainas on pehme ja ühtlane. Jäta kaussi toidukile alla u 45 minutiks kerkima. Vormi kerkinud tainast supilusikatäiesuurused tainapallid ja lao küpsetuspaberiga kaetud alusele. Lase veel paarkümmend minutit kerkida.

Kuumuta õli potis 180 kraadini või kuni saiatükk õli sisse pistes särisema hakkab ning kergelt pruunistuma asub. Tõsta tainapallid nelja-viiekaupa õlisse ja küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks. Nõruta majapidamispaberil ja veereta soojad sõõrikupallid suhkrust läbi. Lase jahtuda. Täidise valmistamiseks vahusta toorjuust ja vahukoor ning sega hulka vaarikamoos. Torka igasse sõõrikupalli terava noaga väike auk ja täida pallid tordipritsi abil täidisega.

Täidises võid vaarikamoosi asemel kasutada ka muud hapukat, aga tugevama maitsega moosi (must sõstar, ploom), aga ka näiteks sidrunivõiet.

Retsept ilmus Anne & Stiili 2015. aasta oktoobrinumbris.