Keeda ube soolaga maitsestatud vees 5–6 minutit, kurna ja “ehmata” korraks külma veega. Vutimunad lase külmas vees keema minna ning hoia tulel 1 minut. Jahuta külma veega, koori ja poolita. Lõika puhastatud lõhe u 2 cm laiusteks viiludeks ja maitsesta soolaga. Küpseta kuumal pannil killukese võiga 2–3 minutit ja paki fooliumisse järelküpsema. Kalatükid võid ka kergelt õliga määrida ning grillil küpsetada.
Kastmeks sega kokku õli, veiniäädikas ja sorts sidrunimahla. Lisa peeneks hakitud anšoovised, kapparid ja pisut maitserohelist. Soovi korral lisa soola, kuid ole ettevaatlik, sest anšoovised on päris soolased.
Aseta komponendid vaagnale ja vala kastmega üle. Puista peale maitserohelist ja suvisibulaid.

Kui soovid valmistada ehtsat Nizza salatit, siis jäta kartul retseptist välja ja asenda lõhe kvaliteetse tuunikalakonserviga.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2014. aasta juulinumbris.