Koostisaineid oli seekord lihtne leida, aga internet pidi abistama pange-nimelise mõõtühiku dešifreerimisel. Kuna ma 10 liitrit korraga keema panna ei saanud ja kodus oli käepärast vaid kaks klaaspudelit, arvestasin retsepti ümber 1,5 liitri peale. Selle koguse peale 1,5 tera nelki panna tundus jaburalt vähe, nii uhasin neid ikkagi 10 tükki – ja tulemus maitses nagu piparkoogimaja!

Huvi pärast uurisin, kas Google lüpstud piima temperatuuri teab (ei tea!), aga maal kasvanuna mäletasin isegi. Ööseks jätsin joogi seisma nagu kästud ning hommikuks oli terve tuba käärimislõhna täis. Kodus olid mul käepärast vaid Diane von Furstenbergi disainitud Eviani klaaspudelid, millesse kalja villisingi, sest vanasti kasutati ju ka ettejuhtuvaid pudeleid! Kuna keldrit mul pole, pidi kaunis kollane eliksiir leppima külmkapiga, kus ta endale aina vahtu peale kasvatas.

Jook maitses kõigile, kuigi kaljaga seda ei võrreldud. Hoopis hea magus limonaad kerge vürtsivungiga!

Artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2013. aasta mainumbris.

Jaga
Kommentaarid