Sport tugevdab tundeid ja tervist

Profisportlased Egle Eller-Nabi (35) ja Heiki Nabi (32) on olnud paar üle kaheksa aasta. Tuttavaks said nad tantsupõrandal. “Raske on öelda, kes kelle ära võlus. Sümpaatia oli mõlemapoolne, aga mina tegin esimese sammu – kogusin õhtu jooksul julguse ja sõnad kokku ning tutvustasin end,” meenutab Heiki muigega. Peres kasvab kaks vahvat põnni, 6aastane tütar Renata ja möödunud suvel sündinud poeg Henri.

Oska jagada

Heas suhtes on vaja armastust, mõistmist, oskust anda ja teadmist, mis sind õnnelikuks teeb. “Iga suhe algab meist endist. Kui oled indiviidina õnnelik ja eluga rahul, siis on sul ka teisele rohkem anda,” ütleb Egle. “Peaasi, et säiliks tasakaal,” täiendab Heiki. “Kui suhtesse panustamine muutub väga ühekülgseks, siis tekivad varem või hiljem probleemid.”

Väldi vindumist

Egle tõdeb, et tippsportlaste egod löövad aeg-ajalt ka kodus välja. Sellest hoolimata on paari kõige pikem tüli kestnud vaevu 20 minutit. “Mina olen kindlasti temperamentsem. Usun, et pooltel kordadel, kui mina arvan, et meil on lahkheli, ei pane Heiki midagi tähele ja hõõrumine lahtub juba eos.”

“Mida kiiremini tüli lahendada, seda parem kõigile, sest konfliktis pole võitjaid,” teab Heiki. “Kui midagi häirib, siis tuleb sellest kohe rääkida, mitte lasta solvumisel süveneda.”

Ühine aeg paitab hinge

Nii Egle kui ka Heiki päevakavad on toimetusi täis, mis tähendab, et teineteise ja pere keskis olemiseks võetakse sihilikult aega. “Möllu on meie elus palju. Kui Heiki pühendub periooditi rohkem spordile ja on Eestist ära, siis hakkan aega teisiti väärtustama. Olen märganud, et kui ei saa oma partneriga piisavalt koos olla, siis muutun ärevaks. Seepärast ongi oluline võtta kiires elutempos teadlikult aega koos olemiseks.”

Jaga
Kommentaarid