Liiguta. Võib tunduda ahvatlev lasta vibraatoril kogu töö ära teha, kuid püsi hetkes, hoides puusi liikumas ja tehes vibraatoriga nii ringjaid kui edasi-tagasi liigutusi. Sinclair sõnab, et pidev kogu keha liigutamine ei lase vibraatoril liiga suurt võimu võtta. Lisaks võid liigutades ka uusi asendeid avastada.

Eksperimenteeri erinevate stimulatsioonidega. Masturbeerimine ei pea eksklusiivselt tähendama vaid kliitori või sisemist stimulatsiooni. Sa võid proovida mõlemat! Üheaegselt! Leidub palju erinevaid seksmänguasju, millel on tupe sees olevatesse tundlikesse paikadesse ulatumiseks lisaosad. Samal ajal stimuleerivad need ka sinu kliitorit.

Proovi anaalmängu. Kui sind huvitab ka „tagaukse“ avastmine, siis pole parimat viisi katsetamiseks, kui üksinda. Sa võid teha kõike, alates päraku ümber libestiga kaetud sõrmega ringide tegemisest ja siis tasapisi iseendasse sisenedes, või võttes appi sekslelu. Alusta aga väikesest vahendist, mis oleks umbes sinu sõrme suurune. Sinclair märgib, et vibreerivad vahendid võivad lisada tegevusse tugevama tunde kui vaid manuaalne sõrme kasutamine. Lisaks võid katsetada ka veidi raskema seksmänguasjaga, mis loob justkui täidlasema tunde.

Võta appi padi. Seksiblogija Trisha Borowicz soovitab oma häbet millegi vastu liigutada. Ta märgib, et just sel viisil avastavad naised tihti esmakordselt oma keha. „Jäta püksikud jalga – vähem märga segadust ja suurem kliitori hõõrdumine – ja leia midagi pehmet nagu padi, mänguloom või riiete kuhi. Heida kõhuli, nii et sinu jalgevahe jääb täpselt pehme asja peale. Nüüd liiguta oma puusi õrnalt selle vastas. Kohanda survet, oma poosi ja objekti kuju, kuniks saavutad väga hea tunde. Kui selleni jõuad, hoia rütmi püsivana, hinga mõned korrad sügavalt ning lase endal orgasmini jõuda.“

Pikenda orgasmini jõudmist. Seda ideed tuntakse ka kui piiri seadmist. „Ära lihtsalt kihuta orgasmini, õrrita ennast. Hellita iga sentimeetrit oma kehal enne kui reite vahele suundud,“ soovitab seksitreener Caitlin Grace. „Kui oled lõpuks kliitorini jõudnud, siis võta aeg maha. Kasuta kiirete ja tugevate liigutuste vahel pehmeid ja õrnu. Vii end orgasmi ääreni ning seejärel aeglusta koheselt kõike. Tee seda ringi mõned korrad läbi ning lihtsalt püsi naudingu lainel nii kaua kui suudad.“

Vii käetöö maksimumini. „Hellita end ühe käega samal ajal kui teine käsi teeb kliitoril tööd,“ sõnab Florence Barkway, veebipõhisest seksuaalõpetuse YouTube'i kanalist Come Curious. „Teatud kehaosade puudutamine võib sinu orgasmid veelgi intensiivsemaks muuta. Mõnede naiste jaoks võib see olla rinnad ja nibud, teiste jaoks isegi kõht. See võib veider välja näha, aga kui hõõrud oma alakõhtu ringjate liigutustega nagu oleksid näljane, kasutades vaid veidi survet, võib selle tulemuseks olla tugev orgasm.“ Ole loominguline. „Sa võib masturbeerida nii köögis kui ka vannis. Eksperimenteeri,“ sõnab Come Curious kanali teine asutaja Reed Amber.

Ära võta masturbeerimist kui kohustust. Kate McCombs, 31, töötab seksuaal- ja suhtenõustajana. Ta toonitab, et peaksid alati võtma piisavalt aega, ilma masturbeerimisega kiirustamata. Samuti on oluline privaatsus ja segamatus. Kui sul on vaid viis minutit või oled selle jaoks planeerinud kindla päeva, siis on üsna kindel, et sa oled ülimalt stressis ning lõõgastumine on väga raske. Seda vähemalt alguses. Seega aseta oma telefon kuhugi kaugele, pane muusika mängima ja võta aega.

Kasuta libestit, sest miks mitte? McCombs soovitab katta nimetis- ja keskmine sõrm väikese koguse libestiga ning õrnalt kliitorit (see on väike ala otse tupe kohal) ja häbememokkasid (tupe äärt) masseerida. Loomulikult võib sul kohe alguses olla piisavalt loomulikku niiskust, kuid kui seda pole, siis aitab libesti sul end veelgi mugavamalt tunda.

Sa ei pea vaid ja ainult tupele keskenduma. Raamatu „The Sex & Pleasure Book: Good Vibrations Guide to Great Sex for Everyone“ kaasautor Carol Queen soovitab masturbatsiooni kaasata ka nibude, tagumiku või reite stimuleerimise, katsetamaks, kas miski neist sulle sobib. Osaliselt on selle eesmärgiks avastamine, missugused kehapiirkonnad on sinu jaoks kõige tundlikumad ja missugused puudutused sulle sobivad. Kui kaasad tegevusse teistsuguseid kehaosi, mille puudutamine sinus hea tunde tekitab, suurendad sel viisil ka oma iha, mis muudab puudutused intensiivsemaks.

Ära tunne, et ainus viis alustamiseks on tugev kliitori stimuleerimine. McCombs soovitab hoopis rahulikumat mängulist puudutamist, näiteks tupe ümbruses sõrmedega mängimist. See on alustamiseks suurepärane, sest nii ergutad piirkonnas vereringlust, mis aitab naudingut suurendada. Lisaks sellele saad sel viisil avastada, mis sulle täpselt meeldib ja saad meelepärasemaid liigutusi korrata.

Sa võid vibraatorit kasutada, aga ei pea ilmtingimata sellega alustama. Queen sõnab, et kuigi võid seksmänguasjaga edukam olla, siis alguses käte kasutamine võib olla parim viis õppida tundma oma keha. Lisaks on see ka lähedasem tundele, mida tekitaks partneri käed. Seega, kui sa oled siiski huvitatud seksist kaaslasega, aitab see ühelt viisilt teisele tunduvalt loomulikumalt liikuda ja anda ka partnerile teada, mis sulle täpselt meeldib.

Kui vajad visuaalseid abivahendeid, kasuta neid. Raamatu „Moregasm: Babeland's Guide to Mind-Blowing Sex“ sõnab: „Sinu suurim seksiorgan asub tegelikult peas, seega kaasa mängu ka oma aju. Meenuta minevikus aset leidnud kogemusi, vaata seksikaid pilte või loe selleteemalist kirjandust. Ükskõik, mida vajad, et oma sisemist tuld süüdata.“

Kui tunned, et vajad kedagi, kes ütleks sulle väga konkreetselt, mida teha, siis palun. Venning soovitab alustamiseks järgnevat: „Kasuta stardinupuna oma sõrme, mille libistad oma huulte vahele. Seejärel haara libesti, kata sellega sõrmed ning liiguta neid tupel edasi-tagasi. Ära veel sisene, õrrita end alguses mõnda aega. Vii kõigepealt üks sõrm tuppe ning seejärel kõverda kaks sõrme ja liiguta neid tupes edasi-tagasi.“ Jess Wilde, veebipoe Lovehoney ekspert, soovitab teha kliitori ümber ringjaid liigutusi. Tee nii kitsamaid kui laiemaid ringe, tuues tegevusse vaheldust. See on eriti kasulik juhul kui sulle tundub otsene kontakt kliitoriga liiga intensiivne. Lisaks aitab see hoida rütmi hetkel, mil seda kõige rohkem vajad.

Kui see sinu jaoks õige tundub, kaasa tegevusse ka iseendasse sisenemine. Mõned naised ei kasuta masturbeerimise ajal sisenemist üldse. Kui seda aga proovida tahad, siis tee seda aeglaselt (või kiiresti, kui see sulle paremini sobib) ning liigutada sõrmi tupest sisse ja välja. Jätka samal ajal ka kliitoriga mängimist. Võid ka lihtsalt sõrmi enda seest sisse-välja liigutada, ilma kliitorit puudutamata. Kõik oleneb sellest, mis sulle kõige rohkem meeldib.

Sa ei pea ainult selili olema. Wilde soovitab tõsta jalad nii kõrgele kui saad (jah, me mõtleme siinkohal põlvi õlgade kohal), et jõuda ka kliitori sisemuse stimuleerimiseni. Samuti võid minna kõhuli ja proovida, kas sinu jaoks töötaks ka see. Kõhuli olles võib õige asendi leidmine keerulisem olla, kuid mõnede naiste jaoks töötab see väga hästi, seega miks mitte proovida? Sa oled selleks valmis, seega naudi seda.

Allikas: Cosmopolitan.com