Kuna uuringutulemustest jäi selgusetuks, miks siis enam kui pooled naistest ei seksi nii tihti kui nad seda sooviksid, otsustas veebiajakiri Health.com sellesse küsimusse selgust tuua. Ajakirjanikud võtsid ühendust Lõuna-Carolina seksuaalterapeut Holly Richmondiga, kes valgustab seda teemat veidi ning annab ka teada, kuidas saaksid naised oma seksuaalelu aktiivsemaks muuta.

Richmondi arvates on vähene partneritevaheline kommunikatsioon magamistoas põhjuseks, miks kuus naist kümnest oma voodielu regulaarsusega rahul ei ole. „See statistika näitab selgelt, et naised lihtsalt ei oska küsida seda, mida nad tegelikult tahavad,“ sõnab ekspert. „Endiselt eksisteerib teatav sotsiaalne ebakindlus selles osas, et ka naised on seksuaalsed ning neil on seksiisu. Paljud naised tunnevad, et need omadused ei mahu sotsiaalsesse normi.“

Richmondi sõnul muudab eelarvamus, et naised ei peaks olema seksuaalsed, keeruliseks õrnemal sugupoolel oma seksiisu aktsepteerida. Selle tulemusena ei tunnegi nad end piisavalt mugavalt, et välja öelda, kuidas nad sooviksid rahuldatud saada. „Mehed ei ole ainsad, kellel tekib seksiisu. Libiido on olemas nii meestel kui naistel,“ ütleb ta.

Kuidas peaksid oma soovidest rääkima viisil, et sinu partner saaks neid rahuldada? Richmondi arvates sõltub see sellest, missugune suhe teil on. Kui tegemist ei ole just kuigi tõsise suhtega, soovitab ta olla vägagi otsekohene.

„Kui oled esimesel, teisel või kolmandal kohtingul ja soovid „asjad magamistuppa viia“, siis ütle partnerile ausalt, et sooviksid teie omavahelise suhte füüsiliseks muuta. Ütle näiteks midagi sellist: „Ma tahaksin sind endaga koju viia“ või „Võiksime nüüd sinu juurde minna“,“ soovitab ta. „Oluline on oma soovid otseselt sõnadesse panna. Mehed võivad alguses sellist otsekohest soovi veidi karta, eriti pidades silmas hiljutisi #MeToo liikumisi, seega on naistel äärmiselt oluline oma soovid ja otsused konkreetselt sõnadesse panna.“

Mis puudutab aga pikaajalises suhtes olevaid naisi, siis Richmond soovitab oma partneriga maha istuda, tekitada otsene silmside ning avatult oma voodielust rääkida. „Suhtu sellesse vestlusesse põnevuse ja huviga, et partner ei tunneks end justkui kartlikult rambivalguses olevat,“ ütleb ta. „Sa ei tohiks kindlasti tekitada temas tunnet, et ta on sinus pettumust valmistatud. Rääkige pigem sellest, mida uut ja põnevat proovida võiksite, et rahuldada mõlema vajadused ja soovid.“

Ta soovitab alustada näiteks millegi sellisega: „Mind huvitab, kas sa oled rahul sellega, kui palju me hetkel seksime, sest mina oleksin vägagi avatud ideele seda nädalas mitu korda rohkem teha.“ Kogu vestluse võti on see, et sa paned oma mõtted sõnadesse ning samal ajal arvestad partneri vastust.

Kui sa ka pärast seda vestlust ei näe teie voodielus arengumärke, võib see selgelt näidata, et sina ja sinu partner ei ole üksteise jaoks õiged. Just nüüd on aeg leida keegi uus, kes kindlustab, et sa ei ole enam kunagi nende kuue naise hulgas kümnest.

Allikas: Health.com