Alistumisfantaasiad. Siia kuulub lai valik fantaasiaid, alates tugeva naise alistumisest Rhett Butleri või “50 halli varjundi” Christian Grey tüübile kuni vägistamiskujutelmani.
Alistumisfantaasiad on läbi aegade põhjustanud palju kõmu. Kas sobib muidu tegusal ja tugeval naisel ette kujutada, et teda võtab mõni eriti brutaalne lurjus? Kas siis tegelikult see naine tahabki, et teda vägistataks? Süvaanalüüsid on näidanud, et ei.
Alistumisfantaasiad mängivad pigem sellele, et kontrolli kaotamine oma keha üle võib olla magus ja erutav. Tegelikus elus need naised pealesurutud vahekorda ei naudiks. On ka pakutud, et oma fantaasiates alistumine on tegelikult ülima kontrolli omamine: sa käsutad end täielikult, isegi selle momendini, et lubad kellelgi enda üle kontrolli saavutada – selleks, et kogeda ülimat kontrollikaotust, orgasmi.

Domineerimisfantaasiad. Väga populaarsed fantaasiad, uuringute järgi peab kolmandik naisi neid oma lemmikuteks. Neis unelmais on naine ise juhirollis. On selleks siis erootilise orja omamine või voodis otsuste tegemine. Samamoodi võib olla tavaline, et naine fantaseerib mõnest teisest partnerist.
Domineerimisfantaasiad on head ka partneriga välja mängida. Kuid see ei tähenda, et peaksid end lateksisse pressima, piitsa plaksutama ja kandma kingi, millega võib jalaluu voodiski katki murda. Domineerimisfantaasia annab naisele võimaluse leida viis, kuidas ta võiks oma seksuaalsust juhtida.

Pealtvaatamise fantaasiad. Raamatus “Who’s Sleeping in Your Head” leiti, et 19% küsitletutest fantaseerib, et keegi näeb nende suguühet pealt. Menukamad fantaasiad on veel seks rahvarohketes kohtades, näiteks amelemine, mis muutub ööklubis kuumaks seksiks, kähkukas poe riietuskabiinis, seks kardinateta akende all naabrite nähes või teatris/koolis/kinos lava peal. Kas keegi neist ka selle kunagi teoks teeks? Vaevalt, ja see teebki fantaasia erutavaks. Kuigi – ostukeskuse riietusruumis ju võiks sammukese kaugemale astuda? Samas – kui mugav on seletada oma tegusid poe turvameeskonnale?

Grupiseksifantaasiad. Naiste seksielu on läbi aegade peetud tugevasti seotuks emotsioonidega. Grupiseksifantaasia aga justkui vabastab sellest või kinnitab, et see ei peaks nii olema. Küsitletutest 15% pidas seda väga erutavaks mõttemänguks. Grupiseksi korral ongi võti selles, et seks pole enam seotud ühe inimesega, vaid mitmega, mistõttu saab rohkem keskenduda oma naudingule, mitte partnerile. Sageli on fantaasiapartnerid ka eri sugudest.

Fantaasiad teatud partnerist. Enamasti on tegu su enda tavapartneriga, kuid vahetevahel on see ka keegi su lähiringkonnast või hoopis irreaalne tegelane kirjandusest, kunstist või staarimaailmast. Võtmeks on partneri salapära või ootamatus. Samas on üsna tavaline ka see, et naine fantaseerib, et tema partner on talle võõras. Siia alla võib kuuluda seks samast soost partneriga, kunagise kinoiidoliga või üldse väljamõeldud tegelasega. See on üsna sageli üks esimesi seksuaalfantaasiaid.

Allikas: Jane Meimer-Parktal "Garden of Desire: The Evolution of Women’s Sexual Fantasies"

Täismahus artikkel ilmus Anne & Stiili 2014. aasta juulinumbris.

Jaga
Kommentaarid