Jah, see kõlab esmalt veidralt, aga viieka eest saad ühe kokteili või veiniklaasi. Võib-olla mõned peenemas kohas ei saa seda ühtegi, aga kindlasti ei piisa viiekast kahe või enama kokteili ostmiseks. Kui lepid kaaslasega kokku, et saad temaga kokku ja teed ühe joogi, siis saad esimest jooki juues planeerida rahulikult, kuidas peale seda lahkud ja maksta ise oma arve.

Lepi oma saatusega

Läksid kohtingule ja tunned algusest peale, kuidas miski ei klapi. Proovi seda, et lihtsalt lepid oma saatusega. Kui läksite keeglit mängima, siis löö kingad särama ja veereta kuule nii, kuidas jaksad. Mõtle, et mõne aja pärast saab see läbi ja lihtsalt pigista asjast välja, mida annab.

Ole sõbralik, aga ära flirdi

Vali hoolikalt, milliseid signaale kohtingukaaslasele annad. Kohtingul võib tekkida tahes-tahtmata kiusatus flirtida, kuid see pole sageli mõistlik, kui sul pole teise inimese vastu päriselt huvi. Küsi parem lihtsalt sõbralikke küsimusi gümnaasiumiaja või sugulaste kohta. Võib-olla leiate hoopis ühise teema filmide, muusika või kirjanduse näol. Proovi hoiduda aga üksteisele liialt lähedal olemisest ja teemadest nagu seks.

Ütle otse ja ausalt, et sul on aeg lahkuda

Joo oma jooki kaaslasega samas tempos, sest nii ei jää palju aega selleks, et teemaks tekiks uute tellimine. Kui oled esimese joogi lõpetanud, vabanda end korraks ja mine näiteks tualettruumi. Mõtle, kas soovid kohtingul edasi olla või mitte. Kui tunned, et tahad ära minna, siis ütlegi viisakalt, kuid mitte külmalt, et sul oli tore, aga suundud nüüd koju.

Kui tunned, et see ei pruugi sul hästi õnnestuda, siis leia mõni usutav vabandus. Näiteks võid öelda, et sul jäi koolitöö või muu tähtis projekt pooleli ja peaksid selle õhtul ära lõpetama, sest tähtaeg on kukil. Võid öelda ka seda, et kui jood rohkem kui ühe joogi, ärkad järgmisel hommikul suure peavaluga. Võid proovida ka kohtingukaaslasele väita, et pead minema, sest su korterikaaslase kass on üksi ja talle on vaja rohtu anda.

Ära tee kompromisse

Kui oled otsustanud, et tahad ära minna ja sul on juba käekott üle õla, siis ära istu uuesti maha. Jää endale kindlaks. Kui tahad, tee kohtingukaaslasele üks sõbralik kallistus ja maksa oma joogi eest ning lahku viisakalt.

Lahkuge baarist erineval ajal

Kui oled joogi lõpetanud ja ütled oma kaaslasele, et pead minema, siis kasuta seda aega kiiresti baarist väljumiseks. Muidu ta jõuab oma asjad võtta, arve maksta ja sulle järele tormata ning saab sinuga koos lahkumisest valesti aru. Kes teab, võib-olla proovib sind isegi suudelda.

Kõnni nurga taha

Kujuta ette, et sa ei jõudnud baarist nii kiiresti välja ja kohtingukaaslane ikkagi maksis vahepeal arve ruttu ära ja nüüd olete maja ees. Mõtlesid, et tellid takso, aga maja ees peaksid seda temaga koos ootama. Võib-olla ta tahab veel kaasa ka tulla. Lihtsam on aga viisakalt hüvasti jätta ja keerata järgmisest võimalikust kohast ümber nurga ning tellida endale seal takso. Nii saad rahulikult ise oodata ja oled vaba.

Väga tähtis on aga see, et jääksid viisakaks. Kui kohtingukaaslane on muidu tore ja sõbralik, aga tunned, et ta ei vastanud sinu ootustele, siis kindlasti pole ta selles süüdi. Niisiis kasuta eelnimetatud taktikaid hoolikalt ja ära tee teisele inimesele haiget.

Allikas: Popsugar