Kui sa soovid teada saada, missuguseid suhte lõpetamise variante veel olemas on, siis luba me tutvustame sulle uut mõistet nimega benching ehk nii-öelda „pingile panek“. Veebilehe Urban Dictionary kohaselt tähendab see järgnevat: olukord, kui sulle meeldib keegi piisavalt palju, et sa soovid nendega siiski edasi kohtuda, kuid samas ei meeldi nad sulle nii väga, et sa soovid suhte nendega ametlikuks muuta. Seega, sa jätad selle inimese justkui varuvariandiks ajal, mil siiski ka teiste inimestega kohtingutel käid.

Vastupidiselt meeskonnasportidele, kus ühe tiimiliikme pingile panek tähendab seda, et ta vahetatakse teise mängija vastu välja, siis suhte olukorras mõjutab see vaid üht inimest: seda, kes pingile pannakse. Näide sellest olukorrast on selline, et üks osapool ei talu mõtet üksinda õhtu veetmisest ning ta otsustab teha plaane inimesega, kelle ta on nii-öelda „pingile pannud“, kuna vähemalt seegi on parem kui üksindus (samamoodi võib seda ette tulla ka sõprussuhetes).

Jah, nüüd sa küsid, et kas see pole mitte sama mõiste nagu breadcrumbing? See on olukord, kus suhet otseselt ei defineerita ning üks osapool võtab teisega ühendust vaid harva. Tõesti, neil mõistetel on oma sarnasused. Benching on aga selles mõttes erinev, et inimene, kes potentsiaalse partneri nii-öelda „pingile jätab“, ei pruugi isegi olla see, kes esimesena ühendust võtab. See olukord on päevakohane nii kaua, kui suhtes jätkub otsustusvõimetus, kas see ikkagi tõsiseks muuta ning üks osapool hoiab teist pidevalt enda lähedal, samas mitte kunagi täielikult pühendudes.

Loomulikult võib teil alati koos äärmiselt tore olla, kuid sellele vaaamata ei suuda teist vähemalt üks osapool täielikult monogaamset suhet või ei oska sulle kuidagi öelda, et ta ei suuda pühenduda. Tõde on aga selles, et kui sa soovid tõsist suhet, kuid saad pidevalt sellise kohtlemise osaliseks, siis lõpeta see suhtlus juba varakult. Kui ta ei suuda suhet sinuga normaalsel viisil lõpetada või ei anna kunagi endapoolset panust, siis ei ole ta sinu jaoks ka tõeliselt olulistel hetkedel olemas.

Kui sa aga nüüd mõistad, et sina oled hoopis see, kes partnerit „pingile jätab“, siis lõpeta see. Või lihtsalt ütle kaaslasele otse, et sa ei soovi hetkel tõsist suhet. See, et sa ei soovi hetkel meeskonnamängu mängida, ei tähenda, et selles mängus peaksid ohjad vaid sinu käes olema.

Allikas: Cosmopolitan.com