Lenna Kuurmaa: Tasakaal ja talveuni

Oled kunagi dieeditanud?

Kümme aastat tagasi pidasin proteiinidieeti – see sai mingil põhjusel väga popiks sõbrannade seas. Tulemus oli tõhus, aga kõik tuli topelt tagasi kui hakkasin jälle tavaliselt toituma. Äärmused ei ole head, parem on loomulikult ja tervislikult toituda. Teadlikult väldin valget jahu, ka valget suhkrut pole kasutanud juba aastaid. Juurviljad ja puuviljad on alati menüüs.

Parim ravi pikaks veninud õhtu või esinemise järel?

Uni, vaikus ja rahu. Soe tee, sidrun, ingver ja mesi. Hea toit!

Mõni ilunipp emalt-vanaemalt?

Mu vanaema oli agronoom. Tal oli suur aed, kus ta igapäevaselt toimetas. Kui ta aga end kauplusesse sättis, pistis ta oma sõrmed alati sidrunhappe-vette: “Käed on need, mida müüja näeb, kui ta raha vastu võtab. Ja käed peavad olema puhtad, maniküür korras.” Kusjuures vanaema sõitis poodi rattaga ja alati kleidis.

Mis sind käivitab ja üleval hoiab: kust tuleb sinu sisemine sära ja jõud?

Usalda oma sisehäält. Kui elu on tasakaalus, siis ilmselt jookseb kõik ise ja loomulikult õigesti. Aga kui see hääl annab endast märku, tuleb eriti kuulata ja püüda olukorda parandada, leida lahendus murele. Sel talvel on esimest korda mindki külastamas väsimus ja stress.. Uni, uni, uni - ja mitte kaotada positiivsust ja usku.

Sina ja Berrichi?

Mulle meeldib kodumaine Berrichi kosmeetikasari, sest see on ökoloogiliselt puhas ja selles on kasutatud Läänemere vetikat. Minu naha jaoks on see kreem väga toitev ja soovitangi just talvisel ajal kasutada.

Liilit Kirss: Elurõõm ja looduslik valik

Kui terviseteadlik oled?

Olen laisk ja aktiivne, näiteks ei viitsi ma ühte bussipeatuse vahet kõndida, aga liikumisnormi saan kätte trennis. Detsembri alguseks olin aasta jooksul käinud kahesajas rühmatreeningus. Toitumisteadlikkust olen õppinud oma veganist elukaaslaselt. Poleks iial uskunud, et hakkan kunagi liha- ja piimavabalt süüa tegema ja et vegani toidulaud-retseptivalik on nii rikas.

Kiired-pikad päevad ja enda hoidmine – sinu nipid?

Päevase rutiini hulka kuulub hommikune klaas sidrunivett ja üks korralik trenn. Füüsiline koormus annab energiat ja ei lase stressi ligi.

Mõni kasulik avastus mõnelt intervjueeritavalt?

Kaia Kanepi ei tarbi sotsiaalmeediat, kommentaare-kriitikat ja hoiab nii oma keskendumisvõimet. Kunstnik Tauno Kangro on tõestus, et kunagi pole hilja kannakat teha: ta on loobunud alkoholist ja teeb joogat. Ja imetlen muidugi inimesi, kellega isegi tere-kuidas-läheb-vahetamine on parem kui ükskõik milline vitamiin C, näiteks Daniel Levi Viinalass, tema kaasa Elery ja Karl Robert Saaremäe.

Mõni ilunipp või stressimaandaja?

Olen küllalt stressivaba inimene. Kui enesetunne kehv või energia madal, teen väikse disco-napi uinaku. Ärgates on kõik juba palju parem. Maailma kõige olulisem asi on oma nägu hommikul ja õhtul korralikult puhastada ja niisutada. Tundub, et noored naised on pimestatud “Kardashianide” igast uuest vidinast, mis on tihti lihtsalt meile nutikalt turundatud ja ahvatlevas pakendis keemia. Kahjuks on see väga tugev vastutöö loodusliku, puhta ja lihtsa elustiili suhtes.

Sina ja Berrichi?

Olen kasutanud pikalt õlisid ja alguses kartsin, kuidas nahk kreemile üleminekuga toime tuleb. Aga kõik on tõesti paigas – märkaksin, kui mu nahk reageeriks valesti. Meeldib neutraalne lõhn, looduslikust pigmendist tekkiv kerge sun-kissed kuma. Ja muidugi pakend – konkreetne pump, imelihtne kasutada.

Jesper Parve: Sisehääl ja eesmärgid

Kas sa treppi joosta jõuad?

Kui oleks vajadus kiirelt üles jõuda, siis jaksaks ikka. Kuna tegelesin 15 aastat profispordiga ja sai igasugu treppe ja metsaradu joostud, siis peab praeguseks olema ikka väga hea motivaator, et ennast selliselt piinama hakkaksin.

Kas järgid 5-toidukorra reeglit?

Kõiges, mis teen, lähtun sisetundest ja sellest, mida mu keha mulle räägib. Mingeid tabeleid kuskil sööklas ja arstikabinetis ei jälgi. Samuti ei lähe kaasa igasugu moekate toiduliikumistega. Tean, mis mulle sobib, kuidas oma energiat hoida ja vajadusel juurde saada.

Kas tarbid vitamiine?

Ei, ei ole jällegi põhjust leidnud, miks peaks neid sööma kui energiatase on hea ja tervis korras. Katsun iga aasta kogu novembrikuu olla ära päikese käes. See laeb patareid, et jaksaks kogu pimeda aja ergas ja energiline püsida. Mõtete korrashoidmisega kaasneb samuti hea enesetunne.

Mis sind käivitab ja üleval hoiab?

Eesmärgid. Igal mehel peab olema mingi võitlus, mida pidada, see hoiab teda erksa ja elusana. Kui see ei ole just võitlus kodus oma naisega.

Milline on hooldustoode, milleta sa reisile ei lähe?

Hambapasta ja hari võiksid ikka kaasas olla. Mulle meeldib võimalikult väheste asjadega reisida. Kreemileti ette olen küll sattunud, kuid huvitav on see, et mulle sobivad tooted on viimasel ajal mind ise üles leidnud.

Sina ja Berrichi?

Esiteks on Berrichi puhas, looduslik ja Eesti enda oma. Välismaist keemiat endale näkku määrida kuidagi ei tahaks. Kreem toidab, niisutab ja kaitseb hästi, nii et võin julgelt kõigile meestele soovitada.

Avasta Berrichi ka enda jaoks

Kodumaise sarja BERRICHI kreemid on sündinud usust, et puhas ja looduslik on nahale parim. Mitu aastat kestnud tootearendus ja koostöö looduse- ja terviseteadlastega on purki jõudnud: naha loomulik tasakaal taastub tänu vetikatest saadud võimsatele antioksüdantidele, kortsud ja erinevad allergiad taanduvad tänu hoolikalt valitud õlidele ja vitamiinidele.

BERRICHI tooteid müüvad: Tallinna Kaubamaja, I.L.U. kauplused, Mimesis, Pillerkaar, Medemis Clinic, Moe Muusa, mia24.ee, Pure Cosmetics, www.okokaubamaja.ee, www.greencare.ee.

Avasta puhta kosmeetika võlud: www.BERRICHI.ee