1. Glow

Glow algne idee oli aidata paare, kellel on rasestumisega probleeme. Tegelikult on ta hea abimees ka ajal, kui sa ei soovi rasestuda. Selle äpiga saad jälgida oma menstruaaltsüklit: keha muutusi, erinevaid tujusid erinevatel tsükli aegadel, menstruatsiooni aega ja palju muud. Glow võib sulle näiteks ka igati tublilt meelde tuletada, et nüüd oleks aeg pilli võtta.

Lisaks enda tsükli jälgimisele on Glow’s erinevad foorumid, artiklid ning mida rohkem infot sa Glowle enda tujude ja keha kohta annad, seda täpsemat infot oskab ka äpp vastu teavet sinu kohta anda. Glow saab ühendada ka Google Fitiga, kust see võtab veel sinu keha kohta lisainfot.

Äpi tegijad on ise väitnud, et just tänu nende rakendusele on üle 150 000 paari rasestunud. Siiski pole need andmed kõige usaldusväärsemad ja kui soovid rasestuda või on mingi mure, on jätkuvalt kõige parem ja usaldusväärsem rääkida sellest oma ala spetsialistiga ehk arstiga. Sellele vaatamata on äpp hea kaaslane sellel igakuisel hormoonide Ameerika raudteel.

Rakendus on saadaval nii Google Play’s (tiri SIIT) kui App Store’is (tiri SIIT)

2. Google Fit

Google Fit on Androidi omaniku hea sõber päevaste liikumiste jälgimiseks. Rakendus oskab lugeda samme, jälgida kaalumuutusi, sinna saab lisada treeninguid, mida telefon automaatselt ei registreerinud ning saab ühendada teiste äppidega, mis kergendavad enda igapäevase liikumise jälgimist. Google Fitis saad endale ise püstitada eesmärgid, mida soovid kas päeva või nädala jooksul täita. Enamus aktiivsusmonitorid ja ka paljud rakendused ühilduvad Google Fitiga kõige kergemini, mistõttu saab äpiga hea ülevaate enda aktiivsusest.

Google Fit on alla laaditav Google Play’s (tiri SIIT)

3. Nike Training Club

Nike on viimastel aastatel väga palju rõhunud just sellele kommuunitundele, mis tekib, kui teed kellegagi koos sporti.

Nike Training Clubi rakenduses on suur valik erinevaid treeninguid, mida saad kas jõusaalis või kodus teha. Paljusid treeninguid viivad läbi kuulsused ja profisportlased, kes tulevad sulle justkui koju kätte ning kellega koos saad enda parema mina poole püüelda. Ka Nike Training Club ühildub Google Fitiga ning treeningud saad lisada ka sinna. Lisaks niisama toredale liigutamisele saab järgida ka päris treeningukava. Jällegi on palju erinevaid variante ning saad valida just enda oskustele ja vajadustele vastava plaani.

Nike Training Club on saadaval Google Play’s (tiri SIIT) ) ja App Store’is (tiri SIIT)

4. Healthy Living

Me kõik teame, et nahahooldustoodete ja kosmeetika sisu ei ole alati meie üldisele tervisele just kõige paremad, aga samas võtab iga toote iga koostisosa läbi töötamine ja uurimine meeletult palju aega. Selle jaoks on välja töötatud mitu rakendust, mille abil saad koostiosi analüüsida, kõige parem hetkel saadaolevatest on meie arvates Healthy Living.

Seal on asi lihtne – sa võtad toote enda kätte, skaneerid selle triipkoodi ja tadaa! Äpp annab sulle kümne palli skaalal hinnanagu koostisosade ohutusest (1 ohutuim, 10 ohtlikuim). Toote infot avades on võimalik lähemalt lugeda, millist tüüp ohtulikke aineid on prohkem ja milliseid vähem ning omakorda nende hinnangu.

Healthy Livinguga saab muide suure boonusena ka toidutoodete sisu kontrollida. Kuigi enamik meie turul müügil olevatest toodetest ei ole seal nimekirjas, on see kindlasti suureks abiliseks reisimisel.

Rakendusel on muidugi ka omad puudujäägid – kuigi nende andmebaasi on salvestatud üle 128 000 toote, siis ühe Eesti naise kosmeetikakoti sisu sealt täies mahus ei leia. Testides äppi võime öelda, et kosmeetikabrändidest on maailmas levinuimad seal kenasti esindatud küll: nii NYX, Max Factor, Lumene kui mitmed teised.

Rakendust ise katsetades avastasime, et lihtsalt otsingumootorisse brändi nimesid toksides on tooteid lihtsam leida, triipkoodi pildistamine ei töötanud alati kõige paremini ja just meigitoodetel on igal iseseisval tootel veel omakorda mitu erinevat versiooni ja tooni, millel on küll sama koostisosa, aga erinev kood.

Kuigi professionaalid on soovitanud mitte täielikult toetuda toodud hinnangutele ja ikkagi ka ise tutvuda erinevate koostisosade ja nende võimaliku mõjuga, on seda ilmselt kasulik hoida telefonis alles, kui näiteks järgmine kord lähed uue šampooni otsingutele või reisil olles tundmatumate toodete vahel valima pead. Rakendus töötab kiiresti ja järgmist ostu tehes oled võibolla tänu sellele teadlikum tarbija nii ilu kui toidu vallas.

Rakendus on saadaval Google Play’s (tiri SIIT) ) ja App Store’is (tiri SIIT)

5. Yummly

Erinevatest järele proovitud toitumise ja retseptiäppidest oli Yummly meie arvates kõige kasutajasõbralikum. Äppi avades hakkavad muidugi isegi alles söönul juba uued neelud käima - need toidupildid…Rakendus õpib sind tundma retseptide järgi, mis sulle meeldivad, ning seejärel hakkab aina õigemaid retsepte soovitama. Sätete alt saad sisestada allergiad ning eelistused, näiteks kui sa ei söö kalatooteid või üleüldse liha. Seejärel aga hakkad kerima ning valima, missuguseid retsepte sa enda riiulisse tahad. Igale toidule peale vajutades näed kohe, mitu koostisosa sul vaja on, kui palju kaloreid on ühes portsjonis ning kui kaua selle valmistamine aega võtab. Sealt saad juba koostisosad enda ostunimekirja lisada ja uurida, mis roa toiteväärtus on. Erinevaid märksõnu kasutades saad ka otsida spetsiifiliselt toite, näiteks enne ja pärast trenni söömiseks või mingi kindla eelistuse järgi.

Kuigi rakenduse lõpmatud võimalused ja retseptid tähendavad, et seal on ka mitte nii tervislikke roogasid, on enda toitumisel palju lihtsam silma peal hoida, kui näed, mida sinu toidud sisaldavad. Lisaks veel - me ei usu, et maniakaalne kalorite lugemine on just tervislik. Teed oma kehale pai, kui tunned toidust rõõmu, ja just selle äpiga saab nii söögi tegemist kui tarbimist nautida!

Äpp on saadaval Google Play’s (tiri SIIT) ja App Store’is (tiri SIIT)