Paljud naised kogevad menstruatsiooni ajal veepeetust, seega tasub kõrge soolasisaldusega toite vältida, et olukorda mitte veelgi hullemaks teha. Kui oled soolasega juba liialdanud, siis joo hoolega vett, et liigsest soolast vabaneda.

2. Ära tarbi kofeiini.

Kofeiini sisaldavad joogid võivad rindade hellust veelgi hullemaks teha. Lisaks suurendab kofeiin ärevustunnet ja kiirendab südamerütmi, süvendades nii premenstruaalse sündroomi sümptomeid. Joo hoopis kofeiinivaba rohelist teed, mis aitab krampe leevendada.

3. Ära jäta kaitsevahendeid kasutamata.

Mõned uuringud näitavad, et menstruatsiooni ajal suureneb risk seksuaalsesl teel levivat haigust saada. Päevade ajal on võimalik isegi rasedaks jääda, nii et kaitsevahendit ei tasu unustada.

4. Ära oota liiga kaua, enne kui valuvaigistit võtad.

Kui sul on päevade ajal alati valusad krambid, tasub valuvaigistit võtta niipea, kui menstruatsioon algab. Pole vaja valu ära oodata ja seetõttu rohkem kannatada.

5. Ära vedele diivanil.

Päevade ajal ei pea mingit sportlikku tegevust vältima. Paljude jaoks aitavad trennitegemisel vallanduvad endorfiinid krampe ja valu vähendada ning meeleolu hea hoida.

Allikas: byrdie.co.uk