Kuigi naise sõnul oli inimeste reaktsioon pisut ehmatav, otsustas ta ikkagi seda teha ning läbi viia rida erinevaid uuringuid. Selgus, et tema mõlemas kopsus oli kasvaja.

Paljud inimesed ei pruugi seostada veidra välimusega küünt kopsuvähiga, samas on see meditsiinitöötajate hulgas teada-tuntud sümptom. Californiast pärit arsti Eric Presseri sõnul on kumer ja paistes sõrmeküüs kahtlemata muret tekitav.

Doktor Presseri sõnul võib paistes ja kongus sõrmeküüs tähistada mitmeid haiguseid. See võib olla märk näiteks kopsufibroosist, aga ka toitainete imendumishäirest sooles. Samas võib see tähendada Crohni tõbi ehk kroonilist soole põletikku põhjustavat haigust, aga ka haavandilist jämesoolepõletikku.

Spetsialistid pole päris kindlad, mis sellise sümptomi esile kutsub, küll aga arvatakse, et mõned kroonilised haigused kutsuvad esile sõrmeküüne paistetuse, sest veresooned laienevad.

Samas arvab dr. Presser, et kui kellegi küüs on paistes ja pisut kumer, siis ei tasu kohe paanikasse minna. Lihtsalt tasub lasta end üle vaadata.

Allikas: health.com